Vooruit Mechelen

Vooruit Mechelen

Punten
0VP
VP, wat is dat?

Dat zijn Vooruit Punten.
Telkens je meewerkt aan een Vooruit-actie, groot of klein, online of offline, ontvang je Vooruit Punten.

Wat je met die punten kan doen? Dat blijft nog even ons geheim. We vertellen het snel 🙂

  • Nieuwe gezichten versterken Vooruit Mechelen

    Vooruit Mechelen blijft groeien. Steeds meer Mechelaars sluiten zich aan bij de sociaal en positief geïnspireerde beweging. En dat uit zich ook in de mandatarissen. Naast de vaste waarden in de gemeenteraad, wordt Vooruit Mechelen sinds deze week in verschillende andere organisaties vertegenwoordigd door nieuwe gezichten. “Met Sabe De Graef en Ilse Verbruggen hebben we twee nieuwe sterke Mechelse vrouwen die onze rangen vervoegen en vanuit hun kennis en interesse mee aan het beleid willen bouwen. Daarenboven zal Seppe Vriens, de drijvende kracht achter ons Mayday-festival, zijn organisatorische talenten ten dienste stellen van MechelenFeest als nieuw lid van de Raad van Bestuur. De kennis en het engagement van deze drie sterke stemmen, zullen onze stad mee vooruit doen gaan,” zo stelt fractieleider Thijs Verbeurgt.

    Read more
  • published Mechelen bussen petitie 2023-08-31 10:57:07 +0200

    Investeer in stipt en betaalbaar openbaar vervoer 🚌

    De Vlaamse regering heeft De Lijn de afgelopen jaren kapot bespaard. Reizigers betalen daar vandaag de prijs voor. De prijzen stijgen, bushaltes verdwijnen en in bepaalde delen van Vlaanderen zullen gewoon geen bussen meer rijden.

    Vooruit blijft strijden voor stipt en betaalbaar openbaar vervoer. Teken onze petitie en strijd mee.

  • Strijd mee voor veilige fietspaden in Mechelen ✊

    Gevaarlijke kruispunten, fietspaden die tegen de rijweg plakken, putten in het wegdek,… Fietsen in Vlaanderen is niet altijd een pretje. VeloVeilig Vlaanderen, een onderzoek van HLN en de Fietsersbond, telt zelfs 18.846 onveilige fietspunten. Ook in Mechelen zijn er volgens de enquête nog heel wat werkpunten. Denk aan de Brusselpoortstraat aan de Plaisancebrug, of aan het kruispunt op de vesten aan Nekkerspoel. Je kan hier meer lezen over de cijfers voor onze gemeente.

    Voor Vooruit zijn veilige fietspaden belangrijk. Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart naar school kunnen sturen. Via deze online petitie willen we dit lokaal bestuur oproepen om de fietsveiligheid in onze stad te verbeteren en daarom te investeren in fietsinfrastructuur.


    Wil jij ook meer investeringen in fietsveiligheid?

    👉 Teken dan onze petitie! Bedankt

  • 8 Voorstellen om van Mechelen dé muziekstad te maken

    Mechelen, 12 mei 2023 - Van Mechelen opnieuw dé muziekstad van Vlaanderen maken. Dat is voor Vooruit de opdracht van de nieuwe muziekmedewerker bij Mechelen Feest. Vooruit verwelkomt zijn aanstelling en wil van de gelegenheid gebruikmaken om meteen een aantal concrete voorstellen te lanceren.  

     

    Read more
  • published burgertelling in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2023-03-02 13:17:32 +0100

    Hoe meten we de impact van de Nieuwe Vesten? Laat alle Mechelaars mee verkeer tellen.

    MECHELEN, 2 maart 2023 - Afgelopen gemeenteraad werd het voorstel voor verschillende meetpunten op de Nieuwe Vesten weggestemd door de meerderheid. Het stadsbestuur haalde praktische en financiële argumenten aan. Vooruit Mechelen komt daarom met een concreet alternatief: laat alle Mechelaars mee het verkeer tellen. “Burgerwetenschap is in heel wat steden ondertussen een evidentie. Het Mechels stadsbestuur startte de legislatuur met de ambitie om het participatielabo van Vlaanderen te worden. Wel, dit voorstel biedt hen de kans om deze ambitie alsnog voor een stukje waar te maken,” stelt Thijs Verbeurgt, fractieleider van Vooruit in de Mechelse gemeenteraad.

    Read more
  • published ottertrotternieuws in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2023-02-07 15:18:03 +0100

    Ottertrotter moet blijven

    Vrijdag kondigde Kristof Calvo, voorzitter van vzw Mechelen Feest, samen met het stadsbestuur aan dat Ottertrotter na 27 jaar verdwijnt. Voor Vooruit een onaanvaardbare beslissing: “Ottertrotter was 27 jaar lang hét feest van de diversiteit in onze stad. Een familiefeest voor jong en oud. Dit is een onaanvaardbare beslissing die duizenden Mechelaars in het hart raakt. Als Vooruit zullen we er dan ook alles aan om dit festival toch verder te laten bestaan,” zo stelt Vooruit-fractieleider Thijs Verbeurgt.

    Read more
  • published Petitite ottertrotter 2023-02-04 02:44:50 +0100

    Ottertrotter moet blijven 🌎

    Na 27 edities wordt het Mechelse Ottertrotterfestival stopgezet. Het volksfestival, opgericht door de bewoners van de wijk Otterbeek om de diversiteit van de buurt te vieren, wordt niet meer opgenomen in de agenda van vzw Mechelen Feest.

    Wij leggen ons niet neer bij het schrappen van Ottertrotter. Dit wereldfestival van en voor Mechelaars slaagde er in een heel diverse buurt, maar later ook gans Mechelen samen te brengen rond goede muziek, een fantastische sfeer, en lekker eten. En dat meer dan 27 jaar lang. Vooruit pleit voor een beleid dat niet minder, maar meer van dit soort initiatieven ondersteunt. Mechelaars die initiatief nemen om van onderuit te bouwen aan een gezellige, diverse en open stad? Die verdienen steun, geen misprijzen. 

    Met uw steun kunnen we deze absurde beslissing terugdraaien. Teken deze petitie en oefen mee druk uit op het stadsbestuur. 

  • Mechelen verliest bankautomaten

    De opening van een nieuwe bankautomaat op de Ijzerenleen lost het fundamentele probleem van veel Mechelaars niet op. Uit cijfers die Vooruit fractieleider Thijs Verbeurgt opvroeg, blijkt immers dat er sinds 2018 in Mechelen maar liefst 41 van de 102 bankautomaten verdwenen. “In de meeste dorpen en wijken is vandaag geen bankautomaat meer te vinden. Voor veel Mechelaars betekent dat dus dat ze helemaal naar het centrum moeten gewoon om aan cash geld te raken. Dat is het echte probleem. Daar moet dringend iets aan gebeuren,” aldus Thijs Verbeurgt.

    Read more
  • published Thema-avonden in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2022-12-16 18:20:21 +0100

    Thema-avonden

    Er zijn heel wat Mechelaars die interesse hebben in specifieke thema’s en daarover graag met elkaar en met politici in gesprek willen. Denk maar aan de toekomst van onze zorg, veilig samenleven, mobiliteit, werk, cultuur… Rond dergelijke thema’s wil Vooruit in Mechelen mensen samen brengen: experten, mensen die in de sector werken, mensen met een passie voor het thema…

    Read more
  • published Buurtbabbels in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2022-12-16 18:15:36 +0100

    Buurtbabbels

    De buurt waar je woont, die laat geen enkele Mechelaar koud. En dus gaan wij specifiek over die buurt in gesprek. Wat kan er beter in je eigen buurt? Wat mis je? Wat is er nu al goed en zou nog beter kunnen? Dat willen wij met Vooruit horen van de mensen die er zelf wonen.

    Read more
  • Vooruit wil actieplan voor een betaalbaar Mechelen

    De facturen swingen steeds meer de pan uit. De elektriciteitsfactuur gaat door het dak en ook huren wordt in Mechelen stilaan onbetaalbaar. Zoals de Gazet Van Antwerpen vandaag berichtte op basis van nieuwe cijfers steeg de gemiddelde huurprijs in Mechelen met maar liefst 12%. “De betaalbaarheid van het leven in onze prachtige stad staat onder zware druk. Alle overheden moeten actie ondernemen om de betaalbaarheid te garanderen, ook de lokale overheid. In plaats van een spel van meerderheid tegen oppositie, stellen wij voor alle voorstellen samen te leggen om tot een lokaal actieplan te komen”, zo stelt Thijs Verbeurgt, fractieleider van Vooruit Mechelen.

    Read more
  • published Mechelen. Fusie. in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2022-04-19 15:14:43 +0200

    Geef inwoners een stem over fusie! Vooruit vraagt referendum over geplande fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek

    Alles wijst er op dat de Mechelse en Boortmeerbeekse meerderheid weldegelijk van plan zijn om hun fusieplannen door te voeren. “Een fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek is zeer onlogisch. Er zijn nauwelijks samenwerkingsverbanden en de inwoners delen vandaag weinig met elkaar. Het is, gezien het onlogisch karakter van een fusie, niet meer dan logisch dat de inwoners hierover het laatste woord krijgen. Als Vooruit Mechelen en Boortmeerbeek eisen wij dan ook dat er een referendum komt waarbij het de burgers zijn die beslissen over de fusie,” zo stellen Thijs Verbeurgt en Remi Serranne, de twee fractieleiders van Vooruit in Mechelen en Boortmeerbeek.

    Read more
  • “Want vrouwen dragen de stad" - Vooruit Mechelen lanceert 35 voorstellen voor vrouwvriendelijkere stad

    Vandaag, op 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. En daarom lanceert Vooruit Mechelen vandaag haar campagne “…want vrouwen dragen de stad”. In deze campagne geeft Vooruit het woord aan Mechelse vrouwen zelf. “Vrouwen weten het best wat onze stad nodig heeft. Zij leven, wonen, werken er elke dag in. De voorbije weken hebben wij naar hen geluisterd en samen met hen 35 ideeën uitgewerkt. 35 ideeën van 35 vrouwen. Zij vormen het gezicht en de stem van deze campagne,” aldus Vooruit-fractieleider Thijs Verbeurgt.

     

    Read more
  • Vooruit Mechelen wil structurele inspraak op wijk- en dorpsniveau bij de heraanleg van de Vesten

    De heraanleg van de Vesten zal de mobiliteitssituatie in de gehele stad drastisch veranderen. Alle Mechelaars zullen hierdoor beïnvloed worden en net daarom is inspraak en betrokkenheid van alle Mechelaars cruciaal. Om die inspraak te garanderen, pleit Vooruit Mechelen voor de heroprichting van wijk- en dorpsraden met de specifieke opdracht de impact van de heraanleg op de eigen buurt te monitoren. “Samen weten we meer. Samen kunnen we tot betere mobiliteitsoplossingen komen en dus moeten alle Mechelaars structureel betrokken worden bij de concrete uitrol van de heraanleg en de nieuwe verkeersituatie,” aldus Vooruit-fractieleider Thijs Verbeurgt

    Read more