Jan peeters

Jan peeters

Punten
36VP
VP, wat is dat?

Dat zijn Vooruit Punten.
Telkens je meewerkt aan een Vooruit-actie, groot of klein, online of offline, ontvang je Vooruit Punten.

Wat je met die punten kan doen? Dat blijft nog even ons geheim. We vertellen het snel 🙂

  • Als je ver wil gaan, ga je samen

    Het Groot Seniorenfeest in Willebroek

     

    Op 2 oktober 2023 bundelden de S-Plus groepen van Blaasveld, Tisselt en Willebroek hun krachten voor een grootschalig seniorenfeest in het Huis van de Vrije Tijd in Willebroek. Rik Van Den Sande (Blaasveld), Anita Moens (Tisselt) en Stany Bemus (Willebroek) leidden ons door het proces en de betekenis van dit initiatief.

     

    "Wij zijn drie aparte verenigingen in de gemeente Willebroek. Als je iets groots wil organiseren, heb je veel middelen nodig. Door samen te werken en subsidies van de gemeente te benutten, werd het idee werkelijkheid. De communicatie tussen de drie groepen in het begin was cruciaal. Wat gaan we doen? Waar? Hoe? Wie kunnen we vragen? Wat kost het?" vertelt Stany.

    De drie groepen verdeelden het werk efficiënt. Anita legt uit: "Iemand deed het papierwerk, iemand zocht artiesten. Bij een eerste editie zijn er altijd leermomenten. De inschrijvingen verliepen bijvoorbeeld niet vlekkeloos, maar we leren bij. Financieel verliep alles via S-Plus Tisselt, wat soms voor verwarring zorgde, maar het was een groot succes. Meer dan 200 senioren genoten van het feest".

    Het Groot Seniorenfeest stond open voor alle senioren, ongeacht lidmaatschap. "We wilden een feest organiseren voor alle senioren en hen samenbrengen," benadrukt Stany. "Ouderen vormen een essentiële groep van 30% in de gemeente, dus het is belangrijk om hen te verenigen. We hebben bewust geen reclame gemaakt voor S-Plus tijdens het feest. Zo wilden we een open sfeer creëren waarin iedereen zich welkom voelde, ook niet-leden".

     

    Read more
  • Nieuw politiek initiatief in Willebroek

    Nieuw politiek initiatief “Iedereen 2830” gelanceerd in Willebroek
    Een nieuw tijdperk van samenwerking en vernieuwing breekt aan in Willebroek met de lancering van het ambitieuze politieke initiatief "Iedereen 2830". Het nieuwe project, met de baseline "#samenvooruit", wil Willebroek opnieuw op een positieve manier op de kaart zetten en, los van traditionele partijen en ideologieën, zoveel mogelijk Willebroekenaars betrekken bij dit verhaal.

    Op die manier verzekeren we Willebroek van een optimale toekomst.
    Iedereen 2830 #samenvooruit krijgt de steun van zowel Vooruit als CD&V, maar is meer dan louter een kartel. Nieuwe mensen en frisse ideeën zorgen voor een breed gedragen politieke beweging, want politiek door de mensen gaat ook over de mensen.

    Read more
  • S-Plus organiseert het 1e groot seniorenfeest

    De afdelingen Willebroek, Blaasveld en Tisselt van seniorenvereniging S-Plus organiseerden maandag 2 oktober 2023 samen een groot seniorenfeest in het Willebroekse ‘Huis van de vrije tijd’. Meteen lanceerde de vereniging een oproep: “Laat senioren terug meetellen, zij maken  immers 30 procent uit van onze inwoners.”

    Read more
  • published SOS Marokko-Libië in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2023-10-16 16:52:03 +0200

    SOS Marokko-Libië

    Gemeentebestuur Willebroek weigert humanitaire hulp aan Marokko en Libië

     Op de Willebroekse gemeenteraad van september speelde zich een bizar schouwspel af. Het college van burgmeester en schepenen stemde een vraag van Vooruit, om steun te geven aan de slachtoffers van de aardbevingen in Marokko en Libië, weg.

    Read more
  • Ook in Willebroek is het zorgbeleid prioriteit

    Bij de verkiezing van het nieuwe bestuur werd er al aangegeven dat er meer ingezet ging worden op inhoudelijke thema's. we bleven niet bij de pakken zitten en organiseerden een 2e infoavond, ditmaal over het zorgbeleid. 

    Read more
  • Willebroek neemt afscheid van Isabella Van Dyck

    Op 7 april overleed mevrouw Isabella Van Dyck. Zij was de weduwe van gewezen SP-burgemeester Hugo Adriaensens, maar daarnasst ook werkzam in tal van (socialistische) verenigingen. Zo was ze tot op de dag van haar overlijden lid van het partijbestuur van Vooruit, maar ook ere-voorzitter van Viva-SVV Willebroek en de culturele vereniging Dacia. Tevens was zij actief in de Belgisch-Roemeens vriendschap, was ze medestichter van VSJ Willebroek en lid van de Vrijzinnige Vereniging De Grijze Geuzen.

    Ze was ook meter van de Mijnenjager M 924 Primula.

    We zullen haar missen.

  • Vooruit Willebroek blijft niet bij de pakken zitten! overweg moet open blijven

    De spooroverweg op de Tisseltbaan, wordt binnenkort gesloten. Hoewel dit eerst een besluit van de bevoegde (groene) minister was, ligt de beslissing nu volledig bij het college van Burgemeester en schepenen.

     

    De Tisseltbaan is een belangrijke verkeersader, die Blaasveld met Tisselt en de A12 verbindt. Dagelijks wordt deze weg nog door zeer veel auto's gebruikt. De straat wordt binnenkort permanent afgesloten door de afsluiting van de spoorweg. Oorspronkelijk was dit een beslissing van spoorwegbeheerder “Infrabel” maar de gemeente heeft nu de macht om deze beslissing terug te draaien en weigert dat te doen.

    Read more
  • Proficiat Georges Meeus!

    40 jaar raadslid: proficiat, Georges Meeus!

     

    Georges Meeus zetelt in 2023 reeds 40 jaar in de Willebroekse gemeenteraad. Tijdens de zitting van januari werd hij dan ook terecht in de bloemetjes gezet.

    Deze staat van dienst is uitzonderlijk en Vooruit Willebroek is Georges dan ook dankbaar voor alles wat hij in al die jaren heeft betekend.

    Read more
  • succesvolle infoavond over sociale volkshuisvesting

    Op donderdag 16 februari organiseerde Vooruit Willebroek een infoavond rond Sociaal Wonen. Thijs Verbeurgt en Maxim Veys, beiden Vlaams parlementslid, kwamen toelichting geven en beantwoordden heel wat vragen.

    Sociaal wonen staat onder druk. In Vlaanderen, maar ook in Willebroek. Vooruit haalde daarom twee woonexperts naar Willebroek, meer bepaald in het Volkshuis van Blaasveld voor een gesprek over de toekomst van het sociale woonbeleid, Vlaams, maar ook lokaal.

    Read more
  • Vooruit Willebroek steunt actie 12-12

    Zitpenning verkozenen Vooruit Willebroek naar steun na ramp in Turkije en Syrië

    De negen mandatarissen van Vooruit Willebroek uit de Gemeenteraad en het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) hebben elk een zitpenning geschonken ten voordele van de actie 12-12, na de aardbevingen in Turkije en Syrië.

     

    Read more
  • Als verkeer verkeerd loopt

    De mobiliteit in Willebroek loopt fout door een gebrek aan visie. Het beleidsplan zou dit moeten regelen, maar dat is van…2010.

     

    Gelet op de sterke ontwikkeling van woonwijken en industrieterreinen is dit totaal voorbijgestreefd . Jammer dat geen enkele moeite gedaan wordt om een up-to-date plan te maken.

    Read more
  • Leegstand bestrijden op een sociale manier

    Iedereen weet het: leegstaande gebouwen en woningen zijn een probleem, maar de ene leegstand is blijkbaar de andere niet.

    Er is volgens Vooruit Willebroek een verschil tussen projectontwikkelaars en eigenaars van meerdere woningen en appartementen enerzijds en de gewone burger anderzijds. De eersten zijn goed voorbereid om de gemeentelijke belasting op de leegstand te “ontwijken”.

    Gewone eigenaars beschikken vaak maar over 30 dagen om een leegstand te betwisten en moeten zelf hun weg vinden in vele formulieren en reglementen.

    Read more
  • Vooruit Willebroek klaagt de huurindexeringen van Volkshuisvesting Willebroek aan

    Bijna alle gezinnen in Willebroek die huren bij Volkshuisvesting hebben opnieuw een indexering van hun huurprijs ontvangen. Dat laat Jeroen Van Santvoort (Vooruit Willebroek) weten. “Het wordt stilaan een jaarlijkse traditie. De bewoners hebben net na de jaarwisseling een herberekening in de brievenbus ontvangen.”

    Read more
  • Vooruit Willebroek kiest nieuw bestuur

    Op maandag 9 januari hield de Willebroekse afdeling van Vooruit haar algemene ledenvergadering.

    Tijdens deze tweejaarlijkse bijeenkomst wordt traditioneel het partijbestuur opnieuw samengesteld. Dit bestaat momenteel uit 26 partijleden die op maandelijkse basis zullen vergaderen.

    In de schoot van die vergadering werd ook een nieuw dagelijks bestuur verkozen. Uittredend voorzitter Nick Boeykens  was omwille van professionele redenen zelf geen kandidaat meer.

    Een honderdtal Vooruit-leden bracht hun stem uit en zij verkozen Jan Peeters overtuigend tot nieuwe voorzitter voor de komende twee jaar. Nick Van kerckhoven en Patrick Carleer werden aangeduid tot ondervoorzitter en Anita Moens werd bevestigd als secretaris. Verder blijft Stany Bemus op post als penningmeester en zullen Ingrid Verschueren en Karen De Cock samen instaan voor de opmaak van het verslag.

     

    Read more