Nieuws

LOKAAL: succesvolle infoavond over sociale volkshuisvesting

Jan Peeters

Friday 17

February 2023 15:17

Op donderdag 16 februari organiseerde Vooruit Willebroek een infoavond rond Sociaal Wonen. Thijs Verbeurgt en Maxim Veys, beiden Vlaams parlementslid, kwamen toelichting geven en beantwoordden heel wat vragen.

Sociaal wonen staat onder druk. In Vlaanderen, maar ook in Willebroek. Vooruit haalde daarom twee woonexperts naar Willebroek, meer bepaald in het Volkshuis van Blaasveld voor een gesprek over de toekomst van het sociale woonbeleid, Vlaams, maar ook lokaal.

Na een korte toelichting door beide volksvertegenwoordigers, was er ruimte voor vragen uit het publiek.

“Zowel uit de inleiding als uit de vragen van het publiek bleek duidelijk dat dit thema belangrijk is en bij de mensen leeft”, zegt voorzitter Jan Peeters. “De toenemende druk op het aantal sociale woningen in Vlaanderen en Willebroek en de nefaste gevolgen op de reeds veel te lange wachtlijsten, laten zich duidelijk bij de mensen voelen. Men is terecht misnoegd.”

Ook de nakende fusie tussen de huisvestingsmaatschappijen van Willebroek en Mechelen zal geen goede zaak zijn voor de Willebroekse huurder, stelt Vooruit nog.

 

Word je geconfronteerd met problemen rond Volkshuisvesting? Contacteer onze mensen (Anita Moens of Jeroen Van Santvoort) die zich hier dagdagelijks voor zullen inzetten. Bijkomend engageert Thijs Verbeurgt zich om dit zowel op lokaal als Vlaams niveau aan te kaarten.


Ga naar Jan Peeters
Over de Auteur

Jan Peeters

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant