Nieuws

LOKAAL: Vooruit Willebroek blijft niet bij de pakken zitten! overweg moet open blijven

Jan Peeters

Thursday 06

April 2023 22:01

De spooroverweg op de Tisseltbaan, wordt binnenkort gesloten. Hoewel dit eerst een besluit van de bevoegde (groene) minister was, ligt de beslissing nu volledig bij het college van Burgemeester en schepenen.

 

De Tisseltbaan is een belangrijke verkeersader, die Blaasveld met Tisselt en de A12 verbindt. Dagelijks wordt deze weg nog door zeer veel auto's gebruikt. De straat wordt binnenkort permanent afgesloten door de afsluiting van de spoorweg. Oorspronkelijk was dit een beslissing van spoorwegbeheerder “Infrabel” maar de gemeente heeft nu de macht om deze beslissing terug te draaien en weigert dat te doen.

“Ondanks tegenargumenten en verschillende vragen van onze fractie, blijft de gemeente stil. Men stelt dat tellingen van het verkeer niet relevant zijn. De beslissing is genomen", zegt Vooruit-voorzitter Jan Peeters.

 

“Dat is heel gemakkelijk en vooral zeer kortzichtig. Tellingen zijn natuurlijk wel relevant want al dat verkeer dat nu door die weg gaat zal een andere route moeten nemen . Het feit dat het bestuur tellingen niet relevant vindt toont aan dat dit geen doordachte beslissing is en er geen toekomstvisie is bij het bestuur die rekening houdt met het dagelijkse leven van de bevolking’, verduidelijkt raadslid Georges Meeus.

“Het is de taak van de politiek om de leefbaarheid van onze gemeente zo hoog mogelijk te houden. Dit plan druist daar tegen in”, stelt fractieleider Marc De Laet.

 


Ga naar Jan Peeters
Over de Auteur

Jan Peeters

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant