Vooruit Hoboken

Vooruit Hoboken

Punten
6VP
VP, wat is dat?

Dat zijn Vooruit Punten.
Telkens je meewerkt aan een Vooruit-actie, groot of klein, online of offline, ontvang je Vooruit Punten.

Wat je met die punten kan doen? Dat blijft nog even ons geheim. We vertellen het snel 🙂

  • published Petitie tram 4 2023-05-20 14:06:29 +0200

    Hoboken moet bereikbaar blijven! 💪

    Wie woont, werkt of schoolgaat in Hoboken zal vanaf 1 juli 2023 tram 4 niet meer kunnen nemen. 
    Zo zal de tram door onderhoudswerken niet meer rijden tussen Lelieplaats en Zwaantjes. 

    Tot maar liefst 2025 (ten vroegste!) zal de Hobokenaar moeten overstappen op pendelbussen met een pak hinder tot gevolg.
    Extra overstappen, langere wachttijden, ... Bovendien zullen er te weinig bussen rijden om een echte oplossing te bieden. 
    Een slag in het gezicht van onze inwoners. 

    In 2020 konden we het behoud van tram 4 mee afdwingen, en ook nu zullen we strijden voor een échte oplossing.

    Want voor Vooruit Hoboken is het duidelijk: Hoboken moet bereikbaar blijven! 
    Akkoord? Teken onze petitie 💪 

    👉 Lees ons volledig statement hier na






  • Districtsgedicht

    Hoboken heeft alles. Bijna alles ... alleen een gedicht ontbrak nog. Vooruit Hoboken bleef niet bij de pakken zitten en vroeg Yannick om een gedicht voor Hoboken te schrijven. Het eerste districtsgedicht is een feit!

    Read more
  • Stadsmakers

    Met toch een beetje trots lanceren we vandaag de nieuwe webstek van en met nieuwe initiatieven van stadsmakers. Districtsschepen Tom De Boeck: "De voorbij jaren was sociaal contact en samenzijn 'gene simpele'. Maar we zijn er helemaal terug klaar voor! Wil jij ook een gevelbank, geveltuin of een leuk straat/buurtfeest? Kijk dan snel op onderstaande webpagina👇👇👇"

    Read more
  • Kerstmarkt

    Op de kerstmarkt kan je ook een lichtje kopen voor iemand die kanker heeft of iemand die gestorven is aan de ziekte. Naast het ledlichtje kan je dan een boodschap schrijven voor de persoon aan wie je denkt. “Het zou fijn zijn als we met alle lichtjes tijdens de kerstmarkt een levenslijn kunnen maken naast de bezoekers”, zegt districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden Tom De Boeck (Vooruit). De opbrengst van deze warme actie gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.”

  • Gezonde schoolmaaltijden

    Met 22.000 schoolmaaltijden verdeeld over zo'n 100 scholen krijgen veel Antwerpse kinderen nu een maaltijd op school. Beter voor de gezondheid én leerprestaties. Zo realiseert Jinnih Beels een een programmapunt waar wij in Hoboken hard voor geijverd hebben.

  • published Mamoet Pascal(e) in Nieuws Draft (LOKAAL NIEUWS) 2023-02-26 21:53:20 +0100

    Mamoet Pascal(e)

    Schepen van cultuur Tom de Boeck ensceneerde in park Broydenborgh de opgraving van het skelet van een mammoet. Het ging om een replica van een mammoet die er in 1862 werd ontdekt tijdens de bouw van Fort 8. Het échte skelet wordt vanaf eind juni aan Fort 8 tentoongesteld.

    Read more
  • Steun voor Oekraïne

    Het Humanistisch Verbond Hoboken verlichtte vandaag Kasteel Broydenborg in de kleuren van de Oekraïense vlag terwijl onze fractie een motie goedkeurde die de Russische inval in Oekraïne veroordeelt. Hoboken leeft mee met en steunt het Oekraïense volk.