Nieuws

LOKAAL: Tienen Zorgen rond nieuwe terrasconstructies blijven

Team Vooruit

Friday 01

October 2021 15:55

Meerdere keren heeft onze fractie de problematiek van de terrasconstructies op de Grote Markt hier in Tienen aangekaart. Een aanhoudende problematiek die maar niet opgelost blijkt te geraken. Steeds wijzigende voorstellen en niet nagekomen beloftes van het stadsbestuur.  Vandaag moeten we helaas vaststellen dat er nog steeds geen concreet zicht is op de verdere timing van de uitvoering van deze terrasconstructies. 

Nog meer, er is blijkbaar nog altijd geen aannemer of leverancier gevonden die deze terrasconstructies kan of wil uitvoeren. 

Ondertussen zijn we al in de herfst en wordt het kouder.  Vele horecazaken begrijpen dit niet meer en vragen dringend naar een oplossing voor dit probleem. Vandaar onze vraag wat is nu de stand van zaken van deze werken? 

"Is er zicht op verdere timing?" 

was de vraag van gemeenteraadslid Nele Daenen.

Naar aanstelling van een aannemer of leverancier vroeg ze aan de bevoegde schepen. Wat zijn de volgende stappen en wanneer communiceert men hierover naar de horeca-uitbaters?

In het weekend van 10 december is het opening van de heraangelegde Grote Markt; gaan de meerderheid er van uit dat deze terrasconstructies tegen dan reeds uitgevoerd zullen zijn of is dit niet meer haalbaar? 

 

Deze vraag en het antwoord van de schepen kan je hier herbekijken ( vanaf 3:44:00 )

 
Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant