Nieuws

LOKAAL: Martine Lemonnier geeft fakkel door aan Mathias Pierquin in BCSD

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Saturday 29

January 2022 11:55

Mathias Pierquin wordt het nieuwe lid voor VOORUIT in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD), hij volgt er Martine Lemonnier op die na jaren actieve politiek nu een stap terug zet.

Martine Lemonnier wou het na jaren als provincieraadslid wat rustiger aandoen en zetelde sinds 1 januari 2019 in het BCSD van Halle.  "Dat was zeker een boeiende periode." zegt Martine. "Met momenten is het BCSD zeer zwaar, vooral mentaal, wanneer je bijvoorbeeld moet beslissen of mensen morgen al dan niet een boterham op tafel zullen hebben.  Ik heb politiek al heel wat watertjes doorzwommen, maar nu is het tijd om de fakkel door te geven en de kans te bieden aan de jongeren".

Martine werd uitgebreid in de bloemetjes gezet door het VOORUIT Halle-bestuur en de dankbaarheid is groot.  Ze blijft wel actief binnen de lokale partijwerking. "En als vrouw van de burgemeester, ben ik natuurlijk nog elke dag in contact met de politiek." lacht Martine.

Ze wordt opgevolgd door Mathias Pierquin die reeds in de vorige legislatuur in de OCMW-raad zetelde (nu BCSD).  Mathias is 30 jaar oud, leerkracht, papa van een wolk van een dochter en woont in Lembeek.

"Ik herinner me uit mijn vorige zitting in het BCSD vooral dat de beslissingen die er worden genomen er echt toe doen. Het gaat hier echt om de mensen.  Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel mensen sociale of andere problemen hebben.  De strijd tegen armoede is nog lang niet gestreden.  Ook in Halle niet.  Ik wil me dan ook ten volle inzetten om dit tegen te gaan en ervoor te zorgen dat iedereen in Halle, in  de mate van het mogelijke, een leefbaar bestaan kan hebben."


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant