Nieuws

LOKAAL: Tienen | Sint Jorisplein aan de Manege is in erg slechte staat

Team Vooruit

Friday 01

October 2021 17:20

Het Sint-Jorisplein is één van onze belangrijkste poorten naar het centrum. Vele bezoekers komen hier de stad binnen. 

Vandaag zien we dat het plein in erbarmelijke staat is. Verschillende plekken met gaten in het wegdek."Ik moet zeggen … als fiere inwoner van de stad bloedt mijn hart dan wel."aldus Nele Daenen

 

Door de recente nieuwbouwwerken van Blok C is dit eigenlijk alleen nog maar verergerd. Op zich is het niet onlogisch dat er door dergelijke grote werken schade wordt gemaakt. Maar we  zien dat er sleuven werden gemaakt voor aansluiting op de riolering maar dat er geen degelijke herstellingen werden uitgevoerd. 

We zien ook dat er aansluitingen worden gedaan op de bestaande riolering van de Broekstraat en niet op het plein zelf aangezien daar nog geen rioleringen liggen. De rioleringen in de Broekstraat zijn bij hevig regenweer sowieso al zwaar belast, dus sommige buurtbewoners maken zich daar echt wel zorgen over, zeker omdat er niets over gecommuniceerd werd.

Ik verneem ook in het SC van 27/07 dat Interleuven werd aangesteld om een dossier op te maken om beperkte werken aan het wegdek van het Sint-Jorisplein te voorzien. Maar als ik het bedrag (135.000 EUR) zie, vraag ik mij af of dit weer niet de zoveelste keer oplapwerken zijn.

Dat is immers niet de eerste keer. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Moet er geen werk gemaakt worden van een permanente en duurzame herinrichting van het plein?

 

Daarom onze vraag: 

  • Wat is de lange termijn visie? 
  • Hoever staat het met de planning voor het bouwen van de andere blokken D & E?
  • Zou men niet beter voorzien in een structurele herinrichting van de site in het licht hiervan?
  • Ik zou anderzijds ook graag vernemen of er geen verplichting is voor een aannemer die aan het werk is geweest, een verplichting om de nodige herstellingen te doen en het openbaar domein in de oorspronkelijke toestand te herstellen?
  • En op welke manier dat dit door de stad wordt opgelegd en opgevolgd en afgedwongen?

Antwoorden kregen we en die kan je hier herbekijken vanaf minuut 3:03: 50


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant