Nieuws

LOKAAL: Mooi kerstcadeau: we geven dé Kinderboerderij (Wilrijk) terug aan A!

Jeroen Visser

fractiemedewerker sp.a stad A

Thursday 23

December 2021 14:18

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar onze Vooruit-schepen Tom Meeuws kan het net voor de feestdagen met gepaste trots aankondigen: de enige echte Kinderboerderij van ’t Stad komt terug! Er komt een nieuwe uitbater, de vzw De Koempanie. die bestaat uit knappe partners op het gebied van jongerenwerking, educatie, bijzondere jeugdzorg, ecologie en stadslandbouw. De vzw wil opnieuw een boerderij creëren van en voor de mensen. Van en voor de kinderen.

Tom Meeuws: “Ik ben heel blij én trots dat we deze fantastische plek eindelijk nieuw leven kunnen inblazen. De kinderboerderij in Wilrijk heeft een rijke geschiedenis - voor verschillende generaties kinderen, ouders en grootouders was het dé plek om spelenderwijs te leren hoe het er op een boerderij aan toegaat. Ze krijgt nu weer een beloftevolle toekomst.” 

 

Sociaal, educatief en ecologisch geëngageerd

 

Eén van de partners binnen De Koempanie is Wingerdbloei, een gevestigde waarde op gebied van bijzondere jeugdzorg. Onder hun professionele begeleiding zullen jongeren zinvolle dingen kunnen doen en zo, op de boerderij, aan hun toekomst werken. Maar er is meer: door buurtbewoners te betrekken in de dagelijkse werking versterkt de vzw het sociale karakter van de boerderij en zet ze in op gemeenschapswerking. Bovendien wordt zo ook het sociale en ecologische bewustzijn bij de mensen in de stad vergroot. Verder wil De Koempanie de kinderboerderij maximaal toegankelijk maken door zowel fysieke als financiële drempels zo veel mogelijk weg te werken voor de bezoekers.

Er komt ook een actieve werking rond natuur-, milieu- en landbouweducatie voor scholen, families en kinderen. Dat wordt gekoppeld aan activiteiten op de kinderboerderij: dierenverzorging, tuinaanleg, schrijnwerkerij, horeca, begeleiden van groepen, enzovoort. Ook stadslandbouw zit in de pijplijn, met ervaren partners als Volle Grond en Pakt.

 

Tom Meeuws: “Om weer aan te knopen bij de mooie missie van weleer, hebben we die sociale, ecologische en educatieve eisen gesteld. Als ik nu zie wat voor sterke partners hun schouders onder de Kinderboerderij willen zetten door zich te engageren in De Koempanie, kan ik alleen maar besluiten dat de jury een zéér weloverwogen en positieve keuze heeft gemaakt. Nu kan de hand aan de ploeg, de spade in de grond. Eind volgend jaar hebben we weer een échte kinderboerderij!”


Ga naar Jeroen Visser
Over de Auteur

Jeroen Visser

fractiemedewerker sp.a stad A

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant