Nieuws

LOKAAL: Koekelare verkoopt Azalea's tegen Kanker

Team Vooruit

Wednesday 29

September 2021 10:08

Dr. Tilleman Katrien, initiatiefneemster en comitéverantwoordelijke, en Stijn Ramboer, schepen van gezondheidszorg en -preventie, deden dit jaar opnieuw mee met de plantjesverkoop van Kom op Tegen Kanker in Koekelare. Reeds voor de 6de maal al. Ze kunnen hiervoor beroep doen op een enthousiast team van een tiental vrijwilligers.

Vorig jaar verkochten ze, onder impuls van hun enthousiast team van een tiental vrijwilligers, opnieuw vele honderden azalea’s. Dit dan wel enkel op de dinsdagmarkt en vooraf online. Het coronavirus, weet u wel. Gelukkig was er dit jaar opnieuw een traditionele verkoop op de dinsdagmarkt 14/9 in Koekelare en op zaterdag 18/9 aan Delhaize. 

Broodnodige steun

De azalea’s werden opnieuw voor 7 euro te koop aangeboden. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat nog steeds naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. 

Het team verkocht dit jaar ongeveer 650 Azalea's, een mooie verkoop dus opnieuw. Dank aan allen die dit project steunde en natuurlijk niet in het minst aan de vrijwilligers!

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant