Nieuws

LOKAAL: GENT - Vooruit laat de Arsenaalsite niet los

Team Vooruit

Thursday 21

October 2021 20:39

De NMBS heeft de Arsenaalsite verkocht aan de projectontwikkelaar die het meeste geld op tafel heeft gelegd. Het resultaat van een commercieel opbod dat de middelen van de stad ver te boven ging. Maar we laten niet los! Vooruit gaat voor een duurzame wijk, op maat van onze stad en haar inwoners. Een gedeeltelijke onteigening van de site blijft een optie.

Ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke kwam tussen tijdens de gemeenteraadscommissie algemene zaken, op 18 oktober 2021: “Op de Arsenaalsite moet een nieuwe stadswijk komen met een mix van betaalbaar wonen, publieke dienstverlening, groene ruimte, buurtinitiatieven, bedrijven en kantoren. De Stad heeft die visie vastgelegd in een conceptnota die is voorgelegd aan elke geïnteresseerde koper. Het is nu aan de nieuwe eigenaar van de site om dit te realiseren, in samenwerking met de Stad en in goede verstandhouding met de buurt. Een gedeelte van de site is gereserveerd voor sociale woningen en budgethuurwoningen. Het is essentieel dat die er komen want er is grote nood aan betaalbare woningen in Gent.”

De nieuwe eigenaar kan ervoor kiezen om die woningen zelf te bouwen of hij kan dat stuk van de site rechtstreeks verkopen aan de Stad of aan Woningent. Het stadsbestuur zal binnenkort aan tafel gaan met de NMBS en de nieuwe eigenaar van de Arsenaalsite.

Joris Vandenbroucke: “Op mijn vraag heeft de burgemeester bevestigd dat de Stad een belangrijke stok achter de deur houdt om ervoor te zorgen dat die betaalbare woningen er komen. Indien de ontwikkelaar ze zelf niet bouwt en ook de grond niet wil verkopen aan een faire prijs, zal de procedure tot onteigening worden ingezet. Zo zijn we 100% zeker dat ons plan om een gedeelte van de Arsenaalsite in te zetten voor betaalbaar wonen effectief gerealiseerd wordt. De Gentenaars kunnen erop rekenen dat Vooruit dit niet loslaat.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant