Nieuws

LOKAAL: GENT – Trajectcontroles ook op stadswegen: ‘Grote stap vooruit voor meer verkeersveiligheid’

Team Vooruit

Thursday 09

December 2021 15:41

Op voorstel van ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke start de Stad Gent met trajectcontroles op stadswegen om te controleren op overdreven snelheid. De eerste twee installaties komen eind 2022 in de Sint-Denijslaan en in Sint-Kruis-Winkel-dorp.

“Dit is een grote stap vooruit in de strijd voor meer verkeersveiligheid. Overdreven snelheid is één van dé grootste killers in het verkeer. Het is de oorzaak van 1 op 3 dodelijke ongevallen. Trajectcontroles, waarbij de snelheid van passerende voertuigen over een langere afstand wordt gemeten, blijken een zeer efficiënte manier te zijn om overdreven snelheid tegen te gaan. Op autosnelwegen en gewestwegen met trajectcontroles daalt het aantal snelheidsovertredingen en ongevallen spectaculair.”

Ook in stads- en dorpscentra zorgen hardrijders voor onveiligheid en onleefbaarheid. Daarom stelde Joris voor om ook op wegen in beheer van de lokale overheid trajectcontroles te installeren. “De burgemeester en de schepen van Mobiliteit hebben nu de opdracht gegeven aan de lokale politie en het Mobiliteitsbedrijf om er werk van te maken. Ik hoop dat er na Sint-Denijs en Sint-Kruis-Winkel nog meer installaties volgen. Heel veel Gentenaars maken zich zorgen over de verkeersonveiligheid. Denk maar aan ouders die hun kind niet alleen naar school durven laten fietsen. We moeten alles in het werk zetten om verkeersslachtoffers in onze stad te vermijden.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant