Nieuws

LOKAAL: GENT – Rudy Coddens blaast 10 kaarsjes ‘Antennewerking Kanaaldorpen’ uit

Team Vooruit

Monday 18

October 2021 15:26

Feest voor Rudy Coddens, onze schepen van Sociaal Beleid, op maandag 18 oktober: hij mocht in Sint-Kruis-Winkel 10 kaarsjes van de zogenaamde ‘Antennewerking Kanaaldorpen’ uitblazen.

“Eén van de belangrijkste rode draden door ons beleid is het zogenaamde ‘outreachend werken’. Eenvoudig gezegd: we zorgen er voor dat we voldoende aanwezig zijn in alle wijken (met voldoende mensen en voldoende zichtbaar) zodat we gemakkelijk aanspreekbaar zijn. Of onze medewerkers zien zélf van alles, signaleren dat en dan pakken we dat snel aan. Eigenlijk, in ’t Nederlands: ‘de hand reiken’ dus. Maar de Kanaaldorpen liggen redelijk veraf, vandaar de ‘antennewerking’: die maakt onze arm wat langer…”

‘Sterk burennetwerk en professionals krijgen samen veel gedaan’

In oktober 2018 werd het vernieuwde antennepunt officieel geopend. Het vroegere gemeentehuis van ‘Winkele’ was toen net overgedragen door de Stad aan het OCMW dat het meteen grondig opfriste. “Maar de antennewerking was er al sinds oktober 2011 De antennewerker had hier toen al regelmatig zitdag. Na de renovatie werd de werking natuurlijk serieus uitgebreid, hebben verschillende organisaties hier een plek, komen stadsdiensten langs met hun eigen dienstverlening, enzovoort.”

De Kanaaldorpen – Sint-Kruiswinkel, Desteldonk, Mendonk en Terdonk - zijn speciaal. Ze liggen veraf, in de noordelijke uithoek van Gent, en slechts 1% van alle Gentenaars woont er. “Maar de bewoners zijn er zeer betrokken bij de plek waar ze wonen en leven. Onderling zeer verbonden, creatief en constructief. Dat burennetwerk krijgt samen met onze professionals veel gedaan. We zien dat al jaren, bijvoorbeeld telkens als we met het college naar hier komen om te praten over het beleid in ’t algemeen, en projecten in de wijken in ’t bijzonder. Niet zozeer ‘proficiat’ dus, maar vooral ‘een dikke merci’ voor al het goeie werk dat hier in die tien jaar al gedaan is!”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant