Nieuws

LOKAAL: GENT – Muzische leerThuis Melopee eindelijk officieel geopend: ‘Fantastisch staaltje architectuur’

Team Vooruit

Tuesday 19

October 2021 14:03

Eindelijk: de ‘Muzische leerThuis Melopee’, de opvallende basisschool langs de Schipperskaai (Oude Dokken) is officieel geopend. Na een lang coronajaar en een serieus waterlek kon Annelies Storms, onze schepen van Facility Management, de school mee openen op zondag 17 oktober 2021. “Het is een gebouw dat gedeeld gebruikt wordt: er zit niet alleen een school in maar ook een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een buurtsporthal. Maar het is natuurlijk bovenal een fantastisch staaltje architectuur, met het staal, de grote groene ‘buitenkamer’ en de glijbanen die in het oog springen.”

Melopee is een basisschool waar kunsteducatie en muziek vanaf de kleuterklas een centrale plaats innemen in het leerproces. Ze is vernoemd naar een gedicht van Paul Van Ostaijen over de tocht van twee vrienden in een kano. Het woord zelf betekent ‘klankgedicht’.

“Het gebouw is een ontwerp van Xaveer De Geyter Architects (XDGA). Het bestaat uit 5 verdiepingen, 18 meter hoog. In het hart van het gebouw vertrekt een brede trap vanuit de inkomhal naar deze verdiepingen. Op de derde verdieping ligt de sporthal, die twee verdiepingen in beslag neemt. Naast de school komt er nog een buurtpark.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant