Nieuws

LOKAAL: GENT - Koppelingsgebied Doornzele-Noord en Rieme-Zuid geopend: 7.000 bomen extra

Team Vooruit

Monday 18

October 2021 11:27

Op zondag 10 oktober 2021 heeft Astrid De Bruycker nog maar eens een belangrijk stuk groen mogen openen. Doornzele-Noord en Rieme-Zuid is één van de zeven (van in totaal 16) zogenaamde ‘koppelingsgebieden’ die ondertussen zijn uitgevoerd. Een koppelingsgebied is een groenzone tussen de haven en woonkernen in de buurt.

“Het is een prachtig project dat grotendeels op Gents grondgebied ligt, wat Doornzele-Noord betreft. Het project startte al in 2010, in twee fasen: een eerste fase met aanleg van groen, een tweede fase met hoofdzakelijk de aanleg van het Terdonkplein en het fietspad. Het resultaat mag gezien zijn. Voor velen is zo’n koppelingsgebied een aangename verrassing, anders dan een park of bijvoorbeeld de Gentbrugse Meersen. Je zit hier in havengebied, maar als je er door fietst dan zou je dat vaak niet zeggen. Echt een aanrader!”

7.000 bomen extra

Het is alweer een extra stukje in de grote groene puzzel die wordt gelegd in Gent. “Eind september hebben we ook ons ‘RUP Groen’ goedgekeurd in de gemeenteraad, een historisch moment was dat. In één keer groenzones, parken en bossen beschermd die samen 560 voetbalvelden groot zijn. De oppervlakte met groene bestemming in Gent vermeerdert zo in één beweging met 20%. Tussen 2019 en 2025 komen er 150.000 bomen bij in Gent. Eind 2020 stond de teller al op iets meer dan 57.000. Vandaag komen er zo’n 7.000 bij…”

Vanaf februari volgend jaar wordt het beheer van het koppelingsgebied Doornzele-Noord en Rieme-Zuid overgenomen door het Projectbureau Gentse Kanaalzone. “Binnen een jaar of twee hoop ik dan ook Rieme-Oost te kunnen inhuldigen. Ook dat ligt grotendeels op Gents grondgebied. Zo realiseren we, samen met onze partners, stilaan een formidabel netwerk van groenvoorzieningen in onze stad en onze regio.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant