Nieuws

LOKAAL: GENT – Buur en Natuur: ‘Natuur als verbindende kracht tussen mensen’

Team Vooruit

Wednesday 17

November 2021 14:13

Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen en voorzitter van het Gentse integratieagentschap IN-Gent vzw, heeft op 17 november 2021 het nieuwe project ‘Buur en Natuur’ voorgesteld. “Dat is een samenwerking tussen Natuurpunt Gent en IN-Gent om anderstalige nieuwkomers en natuurliefhebbers samen te brengen in de natuur. Door te wandelen leren ze elkaar én de natuur beter kennen. Het doel is tweevoudig. Natuurpunt wil meer inwoners met een migratieachtergrond kennis laten maken met de natuur. IN-Gent wil graag nieuw- en oudkomers ondersteunen om hun netwerk uit te breiden. Onbekend is onbemind, dat geldt zowel voor de natuur als voor mensen. Daar doen we op deze manier opnieuw iets aan. Ik ben zeer enthousiast over dit project!”

‘Geen betere gespreksstarter dan openbaar groen’

Deelnemers wandelen in een groepje van ongeveer 4 mensen. Wie zelf wil meewandelen kan dat twee keer per week, op woensdag en zaterdag van 13.30 en 16 uur in de Bourgoyen. Een vrijwilliger van Buur en Natuur geeft wat uitleg en geeft een wandelboekje mee met verschillende natuurweetjes, opdrachtjes en tips. Deelnemers krijgen ook een gratis drankje om samen de wandeling af te sluiten.

“Onze Gentse natuur als verbindende kracht tussen mensen, dat is de max” zegt Astrid. “Met onze parken en natuur moeten we inzetten op ontmoeten en aangenaam samenleven. Er is geen mooier en gezonder kader (zeker in coronatijden) en geen betere gespreksstarter dan ons openbaar groen, de tuin van alle Gentenaars.”

Het project loopt alvast gedurende één jaar en ontvangt ‘Samen aan zet’-subsidies van de Stad Gent. Tegen het eind van het project volgt een evaluatie.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant