Nieuws

LOKAAL: GENT – Burak Nalli aangesteld als lid van Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Team Vooruit

Tuesday 26

October 2021 12:38

Burak Nalli (32) is door de Gentse gemeenteraad op 25 oktober 2021 aangesteld als vervanger van Emilie Peeters in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van de Stad Gent (BCSD, de vroegere OCMW-raad). Hij zal op 4 november voor het eerst zetelen in het comité dat beslissingen neemt rond individuele dienstverlening en maatschappelijke integratie.

“Gent is en blijft een rode stad, een warme stad met een stevig sociaal beleid. Toch zijn er jongeren die niet aan een job geraken, mensen die niet rondkomen, gezinnen die schulden opstapelen. Dit wordt al te makkelijk in statistieken omgezet waarna beleidsmakers vergeten dat er echte verhalen van mensen en gezinnen achter schuilgaan. Daarom ben ik gedreven om in het BCSD te zetelen. Daar wordt de tijd genomen om een dossier uit te pluizen, verhaal per verhaal te bekijken. Vertrekkend van die verhalen moeten we vanuit het BCSD signalen doorgeven en het bestuur adviseren over het te voeren sociaal beleid.”

‘Altijd en overal voorrang aan gelijke kansen’

Burak is van opleiding politiek wetenschapper. Hij is adviseur bij een bank en verzekeraar, en woont samen met zijn vrouw en jonge dochter in Gentbrugge-Ledeberg. Hij besliste zich politiek te engageren toen hij bij de bank een zware lening moest afsluiten om na zijn bachelorstudies een jaar te kunnen bijstuderen aan een universiteit in Londen. “Die vermarkting van onderwijs is onrechtvaardig”, zegt hij. “Politici zouden daarom altijd en overal voorrang moeten geven aan gelijke kansen (ongeacht je achtergrond) en voor iedereen toegankelijk kwaliteitsvol onderwijs. Dat zijn immers de hefbomen om vooruit te geraken in het leven.”

1.600 stemmen in 2018

Burak is actief in de lokale afdeling 9050 van Vooruit Gent, de buurtwerking en is bekend bij de lokale middenstand. Hij zorgt voor verjonging en vernieuwing, maar is geen nieuw gezicht: bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde hij vanop plaats 27 van de kartellijst meer dan 1.600 stemmen.

Kalifa Diaby was eerste opvolger maar zijn huidige job bij IN-Gent, een extern verzelfstandigd agentschap, is onverenigbaar met een mandaat in het BCSD. Burak neemt daarom vol enthousiasme dat mandaat over.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant