Nieuws

LOKAAL: Gent – Allemalem vzw bouwt tijdelijk buurthuis op Malem

Team Vooruit

Thursday 25

November 2021 17:08

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, zakte op woensdag 24 november 2021 af naar het ‘eiland Malem’. Daar is altijd van alles te beleven, maar er is weinig plek om elkaar te ontmoeten. Daar komt binnenkort verandering in. “We plannen de komende jaren de bouw van definitieve jeugd- en ontmoetingsruimtes, maar dat kost tijd. En dus kwamen de buurtpartners met een voorstel: een tijdelijk buurthuis. Allemalem, een vzw van verschillende buurtorganisaties, bouwt het buurthuis en zal het ook beheren. Als Stad Gent ondersteunen we uiteraard dit prachtige initiatief, met centen uit het stadsvernieuwingsproject voor de Brugse Poort!”

Ontdek het verhaal in het schitterende animatiefilmpje van Studio Malem:

Begin 2022 beginnen ze er aan, op een terrein van de stedelijke Wegendienst aan de Normandiëlaan. Daar komen een verwarmde unit, enkele containers en een grote tent. “Als alles meezit, kan het buurthuis volgende zomer de deuren openen. Het wordt een warm nest waar iedereen welkom is, met aandacht voor de diversiteit in de buurt. Allemalem roept buurtbewoners op om hun ideeën te delen.”

De vzw bestaat uit de organisaties Kano-z-werf, Circusplaneet, Averroes, Studio Bibi, Vroem Vroem en Futsal Besiktas. De maquette van het buurthuis is op dit moment te zien in de vitrine van Studio Malem en daarna in de Circuskerk. De hele constructie wordt zo gemaakt dat ze na vier jaar makkelijk kan verhuizen naar een vergelijkbaar initiatief.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant