Nieuws

LOKAAL: GENT – Al meer dan 100.000 Gentenaars kregen boosterprik!

Vooruit Lokaal

Wednesday 05

January 2022 14:19

Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid en Zorg, blijft de vaccinatiecampagne in Gent in goede banen leiden. “Op 5 januari rondden we al de kaap van 100.000 Gentenaars met een boosterprik! Iedereen die in aanmerking komt is ondertussen ook uitgenodigd. Men krijgt een brief in de bus, maar je vindt ook een unieke code op www.burgerprofiel.be waarmee je een afspraak kan inboeken. Om alles vlot te laten verlopen, verhogen we het aantal prikken in het vaccinatiecentrum tot 6.000 per dag. Met veel dan Eerstelijnszone Gent vzw en de vele vrijwilligers die dat mee mogelijk maken!”

In januari en februari ook kinderen aan de beurt

Ook alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn uitgenodigd voor een eerste prik, het kindervaccin van Pfizer, getest, gecontroleerd en goedgekeurd. “Ze kunnen daarvoor vanaf 15 januari terecht in Hal 2 van Flanders Expo, en dat elk weekend in januari en februari. Je moet wel eerst een afspraak maken. Het vaccinatiecentrum wordt op die dagen speciaal kindvriendelijk ingekleed: kinderen ‘gaan op safari’ in Flanders Expo en laten zich intussen zo comfortabel mogelijk vaccineren. Broertjes en zusjes kunnen samen om een eerste prik komen, de tweede prik volgt drie weken later. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte.”

Alle ouders krijgen binnenkort de uitnodigingsbrief.

 

Vragen over de vaccinatie van je kind? Surf naar www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen. Professor Pierre Van Damme geeft er ook antwoord op veelgestelde vragen in een reeks video’s.

Praktische info: www.stad.gent/vaccinatie (of bel naar de vaccinatielijn van Stad Gent op 09 210 10 44).


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant