Nieuws

LOKAAL: GENT – 23.000m² sport, cultuur en buurtwerk op vroegere plek van ‘de Gantoise’

Vooruit Lokaal

Wednesday 05

January 2022 14:16

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, heeft opnieuw een schitterende tijdelijke invulling van een leeg terrein voorgesteld. “Cirq, Sportaround en Refu Interim, drie sociale verenigingen, gaan op de voormalige site van hockey- en tennisclub Gantoise in Gentbrugge (23.000 vierkante meter tussen de Tennisstraat, de Bruiloftstraat en de Arthur Van Laethemstraat) een mix van sportieve, culturele én participatieve initiatieven uitwerken – uiteraard in samenspraak met de buurtbewoners. Spreekt vanzelf dat de Stad ook déze tijdelijke invulling ondersteunt, zoals zovele andere in Gent. Deze plek zal, gedragen op het nu al aanwezige enthousiasme, snel een laagdrempelig trefpunt worden voor ontspanning, ontmoeting en ontplooiing.”

Vzw Cirq start een buurtwerking op. Buurtbewoners zullen de gedeelde ruimtes (zoals de cafetaria, de keuken, de grote sporthal en het achterste hockeyveld) online kunnen reserveren. De gemeenschappelijke projecten worden maandelijks besproken en er wordt telkens overlegd of er ruimte is voor extra organisaties.

‘Sportspot’ én escaperoom

Vzw Sportaround zorgt voor de invulling van de sportvelden en de sporthal, en organiseert er een 'Sportspot'. In de zomer zorgt de vzw voor een groot kinderparadijs met zand, springkastelen en een fietsparcours. “Buurtbewoners zullen de terreinen kunnen huren. Op het hockeyveld zullen kinderen en jongeren vrij kunnen sporten, ook in de winter. Er wordt zelfs een heuse escaperoom gemaakt door de jongeren zelf!”

Trajecten richting werk

Refu Interim zal op de locatie een gemeenschap van vrijwilligers, buurtbewoners, culturele partners, bedrijven en andere geïnteresseerden uitbouwen. “Refu zal mensen voorbereiden op vrijwilligerswerk en in bepaalde gevallen zelfs op een echte job.”

In de loop van februari 2022 kunnen de buurtbewoners de site leren kennen tijdens een receptie met rondleiding. Ze kunnen dan ook zelf aangeven welke initiatieven ze de voorkeur geven.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant