Nieuws

LOKAAL: Vooruit zet ons zorgpersoneel in de bloemetjes op #DagvandeZorg

Ronny Wolfcarius

Friday 20

May 2022 15:58

Zondag 15 mei gooiden 290 zorginstellingen hun deuren open voor de Dag van de Zorg. Dé dag om ons zorgpersoneel, na 2 jaar corona, opnieuw in de bloemetjes te zetten. Onze beweging bezocht verschillende zorginstellingen in Vlaanderen om een persoonlijk bedankje af te geven, een handje te helpen en vooral om met veel mensen in gesprek te gaan. 

 • Houthalen-Helchteren

  Noodopvangcentrum Nocch (Rode Kruis) en Woonzorgcentrum Vinkenhof kregen op de Dag van de Zorg een bezoekje van Vooruit Houthalen-Helchteren

  “Merci om te zorgen voor iedereen die het nodig heeft. Merci om jullie elke dag opnieuw volledig te geven in jullie job. Merci om te zorgen voor ons.”

 • Wellen

  Vooruit Wellen ging op Dag van de Zorg langs in Woonzorgcentrum De Bloken. Ze overhandigden hen een persoonlijke bedankingsbrief van onze nationale voorzitter Conner Rousseau en onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Samen met een lekker doosje pralines.

  LEES OOK  Frank: "Onze gezondheid is van onschatbare waarde" >
 • Herk-de-Stad

  Op de Dag van de Zorg gaf Vooruit Herk-de-Stad een attentie aan alle Herkse zorginstellingen als bedankje voor hun harde en belangrijke werk.  

  Bert: “Dag in dag uit leveren zij de beste zorg voor iedereen. Vandaag zetten we hen in de bloemetjes.”

 • Sint-Niklaas

  Onze voorzitter Conner Rousseau bezocht heel wat zorginstellingen, zoals VillaVip in Zele. 

  Conner: “Zorg dragen voor elkaar is het schoonste dat er is. In VillaVip Zele wonen 10 volwassen met een handicap samen met een zorgkoppel. Ze hebben me super warm ontvangen. Veel gebabbeld, goed gelachen en zelfs een zelfgemaakt konijn-masker van Maud gekregen. Heel straf, merci!”

 • Aalst

  In Aalst nodigde Levensvreugde, Imens en woonzorgcentrum De Toekomst iedereen uit om hun werk beter te leren kennen.

  Vooruit Aalst maakte van ‘de Dag van de Zorg’ een ‘Dag vóór de Zorg’. Daarom gingen federaal parlementslid Anja Vanrobaeys en fractieleidster Ann Van de Steen het zorgpersoneel zondag persoonlijk bedanken.

 • Diest

  Vooruit Diest en Minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, brachten een bezoek aan de nieuwe campus 'Poels' van de Diestse vzw Martine Van Camp. 

  Frank: “Hier wordt prachtig werk verricht voor mensen met een beperking. Behalve mijn waardering en respect uitdrukken, wil ik vooral naar onze zorgverleners luisteren. Je leert altijd meer op het terrein zelf.”

 • Scherpenheuvel-Zichem

  Vooruit Scherpenheuvel- Zichem: “Op de Dag van de Zorg tonen we ons respect en onze bewondering voor het zorgpersoneel dat elke dag opnieuw het beste van zichzelf geeft. Een dikke merci aan alle zorgverleners!”

 • Tienen

  Ook Vooruit Tienen stak onze zorgverleners een hart onder de riem op de Dag van de Zorg. “Dat hebben ze méér dan verdiend”, klinkt het. 

  LEES OOK  Conner: "Geef mensen met dementie het recht op een menswaardig einde" >
 • Torhout

  Enkele bestuursleden van Vooruit Torhout gingen langs bij de ‘Peerdenposterij’. Deze historische en inclusieve site huisvest ‘de Beelderij’, het artistieke atelier van Tordale, een groepswoning en 21 assistentiewoningen. Een plek waar wonen, creativiteit, ontspanning en ontmoeting samengaan. 

  Vooruit Torhout: “Vandaag zetten we ons zorgpersoneel in de bloemetjes. Een hart voor iedereen die zorgt.”

 • Izegem

  Vooruit Izegem bracht een bezoek aan de  Sint-Jozefskliniek. Ze kregen een boeiende rondleiding langs de verschillende afdelingen en mochten soms zelfs zelf aan de slag gaan. 

  Vooruit Izegem: “1000x dank voor jullie dagelijkse inzet!”

 • Harelbeke

  Op zo'n speciale dag als Dag van de Zorg kan Vooruit Harelbeke natuurlijk niet anders dan de helden van de zorg in de bloemetjes te zetten voor al hun harde werk. 

   

   


   


Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.