Nieuws

Testvreugde June Luyckx: “Uitkijken naar vier dagen cultuur en geschiedenis in Amsterdam”

Team Vooruit

Tuesday 27

July 2021 16:56

Deze zomervakantie gaan heel wat mensen op stap. Dankzij de gratis PCR-testen kan dit nu ook op een veilige manier. June kiest voor vier dagen cultuur en geschiedenis in Amsterdam: “Geschiedenis en Wereldoorlog II in het bijzonder interesseren mij. Die verhalen blijven echt hangen.”

Nieuwe uitdagingen

June Luyckx is 24 jaar en woont in Leuven. Het zijn voor haar spannende tijden. Enkele maanden geleden vond ze een job die ze met hart en ziel doet. Ze staat in voor de kwaliteitscontrole in een chocoladefabriek. Daar controleert ze niet alleen de verpakkingen, artikelnummers en labels. Ze staat ook in voor de geur, de kleur en de smaak van chocolade. LEES MEER: 
Herbeleef het politieke jaar met Melissa Depraetere, Hannelore Goeman en Hannes Anaf >>

Ze mag binnenkort voetbaltraining geven aan de U9. June: “Al vanaf mijn vier jaar speel ik met mijn nonkel voetbal in de tuin. Voetbal is mijn grote passie. Ik kijk ook graag naar voetbal op de tv, soms tot grote frustratie van mijn ouders. Ik wil dat kinderen net als mij voetbal ervaren als een verbindende teamsport. Als toekomstige trainer staan voor mij het spel en plezier centraal: ik wil geen druk opleggen, maar kinderen in beweging brengen.”

We willen nu geen risico’s nemen. Ik kijk dan ook uit naar het moment dat we met de hele familie volledig gevaccineerd zijn

Familie in tijden van corona

Familie komt voor June op de eerste plaats: “Voor corona kwamen we minstens één keer per week bij elkaar samen met alle nichten, nonkels en tantes om samen te eten, te voetballen en bij te babbelen. Helaas was dat een lange tijd niet meer mogelijk. 

Mijn oma woont naast ons en is volledig gevaccineerd, maar we blijven voorzichtig. We zien haar vaker, maar de grote familiefeesten zijn nog niet voor nu. Mijn ouders en ik zien nog veel mensen op het werk, op de bus en in de winkel. We willen geen risico’s nemen. Ik kijk dan ook uit naar het moment dat we met de hele familie volledig gevaccineerd zijn”, zegt June.

LEES MEER: Congé général met Hannelore Goeman >>

Geschiedenis en cultuur in Amsterdam

June is opgelucht dat we stilaan terug op weg zijn naar meer vrijheid. Ze gaat verder: “Ook opnieuw afspreken met vriendinnen was in het begin onwennig: Hoe doen we dat ook weer? Gelukkig was het snel alsof er niets aan de hand was.” In september gaat June met haar vriendinnen naar Amsterdam. Daar wil ze haar gratis PCR-testen voor inzetten.

Zeker voor mijn jonge generatie is het belangrijk om mee te zijn met het politieke leven

“Vier dagen cultuur en geschiedenis ontdekken in Amsterdam, daar kijk ik erg naar uit. Ik ben dan ook helemaal in de ban van geschiedenis en politiek en lees hier veel boeken over. De boeken van Michelle Obama, Barack Obama en Conner Rousseau kan ik al afvinken van mijn leeslijst. 


Ik hoop dat we voldoende tijd hebben, er staat heel wat op het programma: Madame Tussauds, het Vondelpark, Koninklijk Paleis Amsterdam en het Anne Frank Huis. Dat laatste wil ik absoluut bezoeken. Geschiedenis en Wereldoorlog II in het bijzonder interesseren mij enorm. Die verhalen blijven echt hangen.

Ik ben graag op de hoogte van wat leeft in de samenleving: Waar doen mensen het voor? Waar staan mensen voor? Dat vind ik enorm boeiend. Zeker voor mijn jonge generatie is het belangrijk om mee te zijn met het politieke leven. Wij gaan ook naar het stemhokje en dat bepaalt onze toekomst”, besluit June

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant