Nieuws

Congé Général met Hannelore: "Het grootste en mooiste beukenbos van het land"

Team Vooruit

Tuesday 27

July 2021 13:20

Deze zomer zal anders zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in een sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Fractieleider van het Vlaams parlement Hannelore Goeman laat zien wat Brussel allemaal te bieden heeft.

 •  Favoriete café van Hannelore

  Café le Coq - Een typisch Brussels bruin café aan de beurs. Het café staat bekend voor een rijke bierkaart en live concerten. Bekijk ook zeker hun bieren van de maand. 

 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  Het Josaphatpark, de groene long van Schaarbeek. Brusselaars kennen het als een plaats voor ontspanning, culturele activiteiten en sociale ontmoetingen. Ontdek langs de gangpaden verschillende beeltenissen of bustes van schrijvers en kunstenaars.


 • Beste plek om af te koelen

  Op warme dagen kan je Hannelore vinden in het Zoniënwoudhet grootste en mooiste beukenbos van het land. Stippel eenvoudig je wandelroute uit via deze wandelapp.  


 • Een museum dat je niet mag missen als je in Brussel bent

  Het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België is volgens Hannelore een must-see wanneer je in Brussel bent. Het Fin-de-Siècle Museum, het Magritte Museum en de tentoonstellingen zijn open. Omwille van corona heropenen de andere collecties van de KMSKB pas later. Tickets kan je hier kopen. 

 • Een plek typerend voor Brussel

  De Zuidmarkt (Zuidlaan, Brussel) op zondag 7 tot 13 uur. Het is de grootste markt van Brussel. Je vindt er fruit en groenten uit de hele wereld, kruiden, specerijen, olijven, kazen, vissen, planten en nog vele meer... 


 • Ultieme uitstap met de kinderen

  Mini-Europa, een miniatuurpark van de belangrijkste monumenten in de Europese Unie aan het Heizelpark in Brussel. Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Reserveer hier je bezoek. 

 • Hier kan je goed eten

  Voor een gezellige lunch in Brussel, moet je bij restaurant Albert zijn. Het restaurant bevindt zich op de vijfde verdieping van de Koninklijke Bibliotheek aan de Kunstberg. Het restaurant is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Hannelore: "Probeer zeker de garnaalkroketten, ze zijn heerlijk." • Bij regen kan je hier terecht

  Als het weer even niet mee zit, kiest Hannelore voor een goede film in Cinema Palace: een nieuwe plek voor art house films, lokale gastronomie en evenementen in het centrum van Brussel. Dit moment in de zalen? "Ainbo: Heldin van de Amazone", "The Father", "Nomadland" en nog vele meer. Tickets kan je op voorhand hier kopen.  Wat wenst Hannelore je deze zomer toe? 

  "Veel terrasjes met goeie vrienden!"

 • Favoriet ijssalon

  Het lekkerste Italiaanse ijs vind je op de Vrijheidsplaats in Brussel bij Bargello. Bij hen niet alleen chocolade of vanille, maar ook speculoos - kaneel, pindakaas en Siciliaanse bittere amandel. De favoriete smaak van Hannelore? Straciatella!

  Benieuwd naar meer van Hannelore? Volg haar via haar Facebookpagina.


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant