Nieuws

Congé Général met Melissa: “Een fietstochtje langs de Leie met een tussenstop in een zomerbar, heerlijk”

Team Vooruit

Friday 13

August 2021 16:39

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: federaal fractieleider Melissa Depraetere uit Harelbeke.

 

 

 • Melissa's favoriete zonneplekje 

  "In de buurt van Harelbeke zijn heel wat zomerbars. Ik hou van de originele workshops in de charmante oude hoeve van Zomerbar Stasegem, een aperitiefje in het bos bij Bar Botaniek in Kortrijk of een fietstochtje langs de Leie met een tussenstop in Vilaro."  • Beste plek om af te koelen

  "Bij mooi weer ga ik geregeld wandelen langs de Vaart, van Stasegem naar Kortrijk en terug. Onderweg kom je heel wat wandelaars, fietsers maar ook rolschaatsers, kajakkers en zelfs eendjes tegen. Een kajaktochtje kan voor de nodige verkoeling zorgen. Langs het pad staan ook heel wat bomen die voor de nodige schaduw zorgen op warme zomerdagen."

 • Een niet te missen museum in Harelbeke

  "Het Peter Benoitmuseum in Harelbeke natuurlijk! Back in time. Wanneer je er binnenstapt, kom je meteen terecht in het geboortehuis van de moeder van Peter Benoit. Het werd ingericht met 19e-eeuwse huisraad. Daardoor geeft het museum een mooi beeld van de leefomstandigheden van toen."


 • Ook meer dan de moeite waard in de omgeving

  "Wie Harelbeke zegt, zegt Provinciaal Domein De Gavers. Ik woon op wandelafstand, dus je kan me er wekelijks vinden om te wandelen, lopen of iets te drinken aan het water. Je kan er ook véél meer doen: picknicken, avonturenparken, windsurfen, zwemmen, op kamp gaan, overnachten in hutjes, de hondenweide bezoeken,... Er staan meerdere speelpleintjes in De Gavers. Het nieuw speelplein aan de hoofdingang is de absolute nieuwe troef: een gigantisch speeltuin mét waterspeelplein. In de zomer kan het erg druk worden. Mijn tip: de vooravond is het ideale moment. Heerlijk!"


 • Ook leuk met kinderen

  "Het vernieuwd marktplein in Harelbeke. Ouders kunnen binnenkort genieten van een drankje en hapje in de nieuwe wijn- en tapasbar, terwijl de kindjes kunnen spelen in de nieuwe waterfonteintjes. Bordeaux aan de Leie, instant vakantiegevoel en afsluiten kan met een wandeling langs de vernieuwde Leieboorden. Daar vind je ook een ijskraampje voor de kinderen." 


  LEES MEER: Herbeleef het politieke jaar met Melissa Depraetere, Hannelore Goeman en Hannes Anaf >>

 • Nu we het over ijs hebben, hier is het ook heerlijk

  In Deerlijk vind je De Ijshoeve. Mijn favorieten? Speculoosijs en stracciatella!   Wat wenst Melissa je deze zomer toe? 

  "Toch nog wat zon en veel barbecues met familie en vrienden. Op beide hebben we lang moeten wachten, nu gaan we dubbel en dik genieten."

 • Het beste eten in de buurt

  "Ik hou enorm van sushi. Ik kan dus niet anders dan Nagomi Sushi op de Grote Markt in Kortrijk aanraden." 
 • Een opkikkertje als het regent

  "In Bistro Le Nord in Roeselare voel je je in Ibiza. Een heerlijke cocktail op hun overdekt terras doet je de regen meteen vergeten." Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant