Nieuws

LOKAAL: Vooruit voert actie voor toegankelijke bankkantoren

Vooruit

Friday 04

March 2022 20:09

Banken sluiten steeds meer kantoren. Het resultaat: we betalen meer voor minder diensten en vaak moet je kilometers ver voor hulp. Daarom voert Vooruit actie voor toegankelijke bankkantoren voor iedereen.

Heel wat banken bouwen hun basisdienstverlening al een tijdje af. Dat blijkt ook uit cijfers. In 2018 waren er in ons land nog 8.235 geldautomaten. In 2020 waren dat er nog slechts 6.411. Meer dan één op de vijf geldautomaten is op twee jaar tijd verdwenen. De afname van het aantal bankkantoren is nog problematischer. Terwijl er in 2015 nog 6.527 bankkantoren waren, zijn dat er vijf jaar later slechts 4.232. 

Je ziet dat steeds meer banken hun kantoren sluiten. Het resultaat: je moet vaak kilometers ver voor hulp. Voor heel wat mensen is dat onmogelijk. Bovendien is niet iedereen mee met digitaal bankieren. Ook voor hen moet de basisdienstverlening gegarandeerd blijven. Een fysiek kantoor dicht in de buurt is daarbij essentieel. 

(Het artikel gaat verder onder de Facebookpost)

 LEES OOK  Vooruit verlaagt de notariskosten bij aankoop van een woning

Volgend bankkantoor? 4 km verder

Vooruit, ABVV en seniorenvereniging S-Plus bundelen daarom de krachten in de strijd tegen de afbouw van basisdienstverlening. Vrijdag 25 februari en zaterdag 26 februari voerden ze samen in alle Vlaamse provincies actie voor toegankelijke bankkantoren voor iedereen. Wegwijzers die de afstand aangaven tot het dichtstbijzijnde bankkantoor versterkten hun actie. 

Vooruit voerde actie in volgende steden:

  • Terhagen, Rumst (provincie Antwerpen)

  • Vlezenbeek, Sint-Pieters-Leeuw (provincie Vlaams-Brabant)

  • Haasdonk, Beveren (provincie Oost-Vlaanderen)

  • Moorsele, Wevelgem (provincie West-Vlaanderen)

  • Kerkhoven, Lommel (provincie Limburg)


Ga naar Vooruit
Over de Auteur

Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant