Nieuws

Vooruit verhoogt uw pensioen tot 1.500 euro netto per maand

Ronny Wolfcarius

Thursday 19

January 2023 14:23

Werken moet lonen. Wie zijn hele leven hard gewerkt heeft, verdient een pensioen zonder zorgen. Wij socialisten houden woord en verhogen uw pensioen. Vanaf 1 januari 2023 stijgen de minimumpensioenen tot 1.500 euro netto per maand. Tegen 2024 stijgen ze zelfs tot 1.680 euro netto per maand. Zo maakt Vooruit het verschil. 

Socialisten houden woord 

Tijdens de regeringsonderhandelingen legde Vooruit de eis op tafel voor een minimumpensioen van 1.500 netto per maand. Volgens de extreemlinkse oppositie ‘een lege doos die nooit gehaald zou worden’. Volgens de Franstalige liberalen ‘hooguit een verhoging tot 1.500 euro bruto’. 

Vooruit was zeker van haar stuk. Vandaag is het zover: het minimumpensioen overschrijdt de drempel van 1.500 euro per maand.

Vooruit was zeker van haar stuk: “In 2024 zal het minimumpensioen 1.500 euro netto bedragen”, benadrukte Conner bij de start van de federale regering. Vandaag is het zover: het minimumpensioen overschrijdt de drempel van 1.500 euro per maand. Een jaar vroeger dan verwacht.LEES OOK Zo maken we het verschil voor uw gezondheid en koopkracht

Wij verhogen uw pensioen

Conner: “Hard werk moet lonen. En wie een leven lang gewerkt heeft, moet een deftig pensioen krijgen. Dat is minstens 1.500 euro netto per maand. Dat vinden wij maar logisch.  Daarom hebben wij socialisten hard gestreden voor een ongeziene investering van 2 miljard in de pensioenen. Die investering kwam bovenop de welvaartsenveloppe en de indexering.”

Hard werk moet lonen. Dat vinden wij maar logisch. Tegen 2024 stijgen de minimumpensioenen zelfs tot 1.680 euro netto per maand.

Daar blijft het niet bij. Het minimumpensioen is binnenkort nòg hoger dan 1.500 euro netto. Want tegen 2024 stijgt het zelfs tot 1.680 euro netto per maand.

Zo maakt Vooruit het verschil. 
Voor uw koopkracht.
Voor u.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.