Nieuws

Vooruit na de coronacrisis? Bespreek het tijdens onze digitale sessie

Team Vooruit

Monday 19

April 2021 16:52

Onze eerste digitale sessies waren meteen een schot in de roos. Met meer dan honderd deelnemers gingen we op zoek naar de beste manier waarop we ons fiscaal systeem rechtvaardig kunnen organiseren en we zochten naar voorwaarden om een goed en gelukkig leven te leiden. Op 27 april 2021 volgt onze sessie over de Sociale en Economische relance na corona. 

 

Een welvarend land na corona

Hoe ziet ons leven eruit na de coronacrisis? Daar liggen mensen vandaag wakker van. Door de wereldwijde pandemie is onze economie terecht gekomen in een kunstmatige coma. 

hogere lonen, maar ook pensioenen en uitkeringen zetten we in voor een betere welvaart

Hoe krijgen we opnieuw beweging in ons sociaal-economisch bestel? Waar moet Vooruit prioritair op inzetten? Hoe zorgen we dat iedereen die zijn job verloren heeft, terug aan de slag kan? Het zijn een aantal van de vragen die we graag samen met jou beantwoorden. Laat je gedacht horen tijdens de volgende sessie. 

We gaan ervoor zorgen dat België opnieuw behoort tot de best presterende landen op vlak van welvaart, werk en armoede. Vertel ons tijdens de digitale sessie wat jouw inzichten zijn en samen gaan we aan de slag om van ons land het beste land ter wereld te maken. 

Schuif mee aan tafel met onze geweldige gasten

Onze voorzitter Conner Rousseau leidt de avond in goede banen en wordt bijgestaan door twee gastsprekers. Gert Peersman, Belgisch econoom en hoogleraar aan de Universiteit Gent, en econoom en staatssecretaris Thomas Dermine schuiven mee aan onze virtuele tafel. Zij geven je alvast een tipje van de sluier. 

We gaan ervoor zorgen dat België opnieuw behoort tot de best presterende landen op vlak van welvaart, werk en armoede

Gert Peersman benadrukt de rol van productiviteit: “Enkel door te innoveren, slimmer samen te werken en de beschikbare technologie beter te gebruiken, verhogen we onze welvaart. Daartoe is meer concurrentie nodig, zodat ondernemingen niet naar believen hogere prijzen vragen.”

Econoom en staatssecretaris Thomas Dermine stelt het investeringsplan van de federale regering voor: “Enkel door meer te investeren in mobiliteit, energie en nieuwe technologieën gaan we vooruit.” 

Conner legt tijdens deze sessie de focus op koopkracht en werkgelegenheid: hogere lonen, maar ook pensioenen en uitkeringen zetten we in voor een betere welvaart. Lees er in dit artikel alvast meer over. 

We rekenen op jouw inbreng. Wil je graag meedenken? Schrijf je hier dan snel in voor onze digitale sessie op 27 april 2021. Wees er snel bij. Are you with us? 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant