Nieuws

LOKAAL: Veilig Vooruit in Roeselare met Annick en Melissa

Vooruit Roeselare

Monday 06

November 2023 14:38

Parlementsleden Annick Lambrecht en Melissa Depraetere hebben op woensdag 13 september samen met ons in Roeselare actie gevoerd om jongeren te sensibiliseren om op zo'n veilig mogelijke manier naar school te fietsen. 

Er werden met succes gratis fietslichtjes en fluohesjes uitgedeeld.

 

Samen onze provincie fietsveiliger maken, dat is wat Vlaams parlementslid Annick Lambrecht en federaal fractieleider Melissa Depraetere de afgelopen twee maanden hebben gedaan tijdens hun West-Vlaamse tour ‘Veilig VOORUIT met Annick & Melissa’

Wie ’s morgens of 's avonds tijdens de donkere dagen door zijn of haar stad/gemeente rijdt zal het al opgevallen zijn hoeveel mensen zonder licht fietsen. Uit een nieuwe studie van verkeersinstituut VIAS blijkt ook dat er vier keer meer ongevallen zijn met een fietser bij zonsopgang en zonsondergang in oktober dan in juni. 

Voor ons is verkeersveiligheid een absolute prioriteit. We willen zoveel mogelijk mensen op de fiets, en al zeker onze jeugd, maar dat moet op een veilige manier gebeuren. Vandaar dat wij zelf de straat optrekken om het nodige daarvoor te voorzien”, aldus Lambrecht & Depraetere.  


Ga naar Vooruit Roeselare
Over de Auteur

Vooruit Roeselare

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant