Nieuws

LOKAAL: Tienen wil verandering. Steeds meer mensen willen Vooruit!

Vooruit Tienen

Wednesday 12

June 2024 11:14

De uitslag van de jongste verkiezingen toont duidelijk aan dat de Tienenaar verandering wil in zijn stad. Vooruit groeit met maar liefst 5,5%, terwijl het beleid van de huidige meerderheid fors wordt afgestraft!  

Daarmee geeft de kiezer een sterk signaal dat het anders moet in de Suikerstad. Nieuw is dit niet. Het bevestigt wat al een tijdje in de lucht hangt en de afgelopen jaren steeds zichtbaarder werd. Zo bleek eerder al uit de stadsmonitor dat de bevolking een groot gebrek aan vertrouwen heeft in het stadsbestuur. Meer en meer ook werd het dagelijks beleid van de stad openlijk op de korrel genomen en konden de verschillende plannen en projecten van het stadsbestuur rekenen op stevige weerstand bij de bevolking.

In aanloop naar de verkiezingen, hield Vooruit dan ook de vinger stevig aan de pols van de Tiense burger. Uit de vele contacten kwamen heel vaak dezelfde bezorgdheden naar boven: een socialer beleid, een betere dienstverlening, een propere en nette stad. Een stad ook waar je je vlot en veilig kan verplaatsen, waar je opnieuw winkels vindt en waar iedereen zich thuis kan voelen. Kortom, een stad die niet moet onderdoen voor andere steden en gemeenten in Vlaanderen.

“Dat Tienen stilstaat en op veel vlakken zelfs achteruit boert, is ook de bevolking niet ontgaan,” zegt Nele Daenen, fractieleider Vooruit in Tienen. “De kiezer heeft heel duidelijk gemaakt dat hij daarin verandering wil. Dat het hoog tijd wordt dat Tienen weer een stadsbestuur krijgt met een beleid dat rekening houdt met alle burgers én op maat is van de stad.”

Met een stijging van 5,5% lijkt de kiezer in Tienen te rekenen op Vooruit om die verandering te brengen. “Het moet echt anders”, zegt Nele Daenen. “We kunnen veel beter in Tienen. Onze stad heeft enorm veel potentieel. Wij zullen in oktober naar de verkiezingen gaan met gerichte oplossingen voor de kleine én grote problemen en uitdagingen van onze stad. Hopelijk krijgen we dan opnieuw het vertrouwen van de kiezer en krijgt Tienen de veranderingen die het wil én verdient.”

 

foto: © Bollen

 


Ga naar Vooruit Tienen
Over de Auteur

Vooruit Tienen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant