Logo_OTW_SGTV_handje

Orange the World in Antwerpen

zaterdag 25 november, 2023 | 16:45 -17:15
Locatie:
De Grote Markt van Antwerpen , Antwerp

Kom zaterdag 25 november om 16u45 naar de Grote Markt in Antwerpen en zeg samen met ons 'nee' tegen seksueel misbruik en geweld tegen vrouwen! 

Meer dan één op de drie vrouwen wereldwijd is slachtoffer van geweld, in het privéleven, openbaar of op de werkvloer. Dat is onacceptabel, daarom is het op 25 november de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Met de ondersteuning van onze schepen voor gelijke kansen Karim Bachar zal het stadhuis oranje uitgelicht worden, dit allemaal in het kader van de wereldwijde campagne 'Orange the World'

In meer dan 100 landen worden gebouwen oranje verlicht om aandacht te vragen voor een wereld waar geen enkele vrouw nog bang moet zijn voor fysiek, mentaal of seksueel geweld. Ons stadhuis zal daarom mee oranje kleuren.

Ook gemeenteraadslid Tatjana Scheck wil haar steentje bijdragen. ‘Ondanks dat sommige vrouwen in permanente angst leven voor gewelddadige (ex)partners schiet de bescherming van deze vrouwen tekort. Vijfentwintig gevallen van femicide zijn er vijfentwintig te veel. Op alle bestuurlijke vlakken dient de wetgeving en bescherming van deze vrouwen aangepakt. Dit gedenken we op 25 november door het aansteken van 25 kaarsen.’ 

Rond 17.00 uur, als de avond valt, zullen we samen alle kaarsen ontsteken. Een klein lichtpuntje in de duisternis, een hoop dat we op een dag mogen leven in een wereld waar elke vrouw veilig is. We houden direct na het ontsteken ook een moment stilte om stil te staan bij de slachtoffers. Een kort maar krachtig gebaar waarin we samen één front vormen. 

Kom dus zaterdag 25 november om 16u45 naar de Grote Markt in Antwerpen!

Kom je?