Nieuws

LOKAAL: Oostende. Hou het politiekantoor op de Vuurtorenwijk open

Team Vooruit

Thursday 15

July 2021 16:16

De plannen van het Oostendse stadsbestuur om een wijkpolitie 2.0 uit te rollen, zou ook het sluiten van het wijkkantoor van de politie op de Vuurtorenwijk betekenen. Op de gemeenteraad van juni 2021 gaf de korpschef van de Lokale Politie Oostende aan dat de beslissing nog niet genomen is om het politiekantoor op den Opex te sluiten. Burgemeester Tommelein liet toen verstaan het wijkkantoor op de Dr. Edouard Moreauxlaan wel te sluiten en OC De Ballon als uitvalsbasis voor de wijkagenten te gebruiken.

 

Teken de petitie >>

Een sluiting van dit wijkkantoor wil Vooruit Oostende absoluut tegenhouden, want zo'n groot deel van Oostende zonder politie op de wijk kunnen wij niet begrijpen. We mogen het belang van het wijkpolitiekantoor op den Opex niet onderschatten. In deze wijk, fysiek gescheiden van de rest van de stad en buiten het centrum, wonen nu ongeveer 10.000 mensen. Daarom alleen al is een wijkkantoor echt wel een noodzaak. 

Bovendien is de nabijheid van de politie belangrijk voor de wijkbewoners: voor administratieve zaken, maar evengoed voor moeilijke, delicatere kwesties. En laat ons eerlijk zijn, de wijk heeft al niet veel faciliteiten en infrastructuur, maar werd de laatste jaren in alle richtingen een pak groter. Voor ons is het duidelijk: den Opex heeft niet minder, maar meer nodig. Ook daarom vinden wij het nodig dat dit wijkkantoor van de politie blijft. 

"Ik verzet mij tegen de sluiting van het wijkkantoor van de politie op den Opex. Ik vind dat onze politie met een eigen kantoor tussen de inwoners moet staan. De wijkagenten, een paar keer in de week, hun werk laten doen tussen de kinderopvang, de schoolgaande kinderen, senioren en bezoekers van het OC, daar is geen beginnen aan. Ook voor zij die politiehulp nodig hebben, kan dit een extra drempel zijn.", aldus John Crombez - fractieleider Vooruit Oostende. 

En ook daarom blijven we proberen om het wijkkantoor open te houden … én wij vragen jullie steun daarbij. Vind je ook dat het politiekantoor op de Vuurtorenwijk moet open blijven? Teken dan online onze petitie.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant