Nieuws

LOKAAL: Essen. Vooruit vraagt extra aandacht voor kwetsbare gezinnen

Team Vooruit

Monday 06

December 2021 10:04

Tijdens de gemeenteraad van november vroeg Vooruit-gemeenteraadslid Tuur Goormachtig extra aandacht voor de Essenaren die het financieel niet breed hebben. “We zitten niet alleen in een coronagolf, maar ook in een inflatiegolf,” zegt Goormachtig.

 

“In mensentaal: de prijs van veel producten stijgt. Met op kop de elektriciteits-, gas- en stookolieprijzen.  Maar ook voeding, kleding, grondstoffen en allerhande materialen, … Dat maakt het leven een pak duurder en voor veel mensen zelfs onbetaalbaar.”

Goormachtig had een aantal vragen voor Brigitte Van Aert, voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Deze vragen gingen o.a. over de stookoliepremies, de eventuele toename in het aantal dossiers voor budgetbegeleiding, het aantal bezoekers van de sociale kruidenier ’t Kabaske, …

Van Aert kon niet onmiddellijk antwoorden op de verschillende vragen van Goormachtig, maar beloofde om hem schriftelijk antwoord te zullen bezorgen. Goormachtig gaf aan dat hij de vinger aan de pols zou houden en drukte erop dat het gemeentebestuur de zwakkeren niet uit het oog mag verliezen. En dat een sterk beleid hier nodig is. In tijden van crisis meer dan ooit.

Intussen werkte Vooruit ook op federaal niveau een oplossing uit voor de vaak dure  ‘slapende energiecontracten’ voor kwetsbare gezinnen.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant