Nieuws

LOKAAL: Met Vooruit is veiligheid altijd een prioriteit in het lokale bestuur

Ronny Wolfcarius

Friday 25

February 2022 18:58

Veiligheid houdt ons elke dag bezig. Dat gaat van overlast bestrijden tot straten verkeersveiliger maken. Ook onze lokale afdelingen maken er werk van. We zetten Halle, Zottegem en Pelt in de kijker.

 • Halle - Preventie-acties

  Politie en gemeenschapswachten gaan meer controleren in de buurt van sportcomplex De Bres. "Er zijn de afgelopen tijd heel wat klachten binnengekomen over zwerfvuil en de aanwezigheid van drugs rond het complex”, zegt burgemeester Marc Snoeck.

  De stad Halle investeert daarom in camera’s en voert extra controles uit op het zwerfvuil. Zo brengen ze het probleem rond sportcomplex De Bres in kaart en houden ze het complex goed in de gaten. 

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

  Extra maatregelen

  “We nemen nu extra maatregelen en werken vanuit de gemeente verschillende preventieve-acties uit”, gaat Marc verder. Die maatregelen omvatten onder andere de site dagelijks reinigen en het plaatsen van blikvangers aan het skatepark. 

  "De gemeente treedt ook strenger op tegen overtreders. We willen echt het signaal geven dat De Bres een plek is waar iedereen verantwoordelijkheid draagt om het net en proper te houden.”

  We willen echt het signaal geven dat De Bres een plek is waar iedereen verantwoordelijkheid draagt om het net en proper te houden.

  “De Bres moet een fijne omgeving zijn waar gezinnen met hun kinderen zorgeloos op een veilige manier kunnen spelen en waar je met vrienden gezellig kan samenzijn”, besluit Marc.

   LEES HIER  alles over het 8-puntenplan van Vooruit voor meer verkeersveiligheid >

 • Zottegem - Vooruit blijft verkeersveiligheid aankaarten

  In Zottegem bestuurt onze afdeling deze legislatuur niet mee. Onze beweging blijft wel het belang van verkeersveiligheid in Zottegem aankaarten. Zo ligt de Welzijnstraat er al jaren slecht bij en hebben bewoners heel wat last van het autoverkeer en de grote parkeerdruk. 

  Drie jaar ver in huidige legislatuur en drie schepenen van mobiliteit verder is er nog steeds geen kwalitatief plan voor de Welzijnstraat.

  “De heraanleg wordt nochtans al jaren aangekondigd”, zegt gemeenteraadslid Louie Van Rijsselberge. “Drie jaar ver in huidige legislatuur en drie schepenen van mobiliteit verder is er nog steeds geen kwalitatief plan voor de Welzijnstraat. Het duurde ook een hele tijd vooraleer onze inwoners en andere belanghebbenden bij het proces betrokken werden.”

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

  Niet alleen de Welzijnstraat, ook rond de Grotenbergestraat en de aanleg ter hoogte van Dreamland blijft het stil. Dit zwarte kruispunt is een dagelijkse hindernis voor voetgangers, fietsers én automobilisten. Iedereen die Zottegem doorkruist, kent de soms absurde en gevaarlijke verkeerssituaties op dit kruispunt. 

  Als mobiliteit en verkeersveiligheid écht een topprioriteit zijn voor N-VA en CD&V, moeten ze ook investeren in extra expertise.

  Onze inwoners verdienen de ondersteuning van experten ter zake,” aldus Louie. Maar de Zottegemse mobiliteitsdienst is sterk onderbemand. “Gemeenten met een vergelijkbaar inwonersaantal hebben vaak twee of drie mensen in dienst rond mobiliteit. Als mobiliteit en verkeersveiligheid écht een topprioriteit zijn voor N-VA en CD&V, moeten ze ook investeren in extra expertise”, besluit Louie.

 • Pelt - Op veiligheid staat geen prijs

  In Pelt maakt schepen van Financiën Marc Geerts heel wat middelen vrij voor de veiligheid van alle inwoners.

  “We hebben op de gemeenteraad van februari 2022 de laatste en definitieve hand gelegd aan een forse investering in cameratoezicht. Ongeveer 42.000 euro is voorzien voor de aanschaf van 12 vaste camera’s die we gaan plaatsen in de omgeving van de uitgaansbuurt van Neerpelt. De afgelopen jaren kregen we daar immers op regelmatige basis te maken met overlast”, zegt Marc. 

  Veiligheid is voor Vooruit en voor het hele Peltse bestuur een absolute prioriteit.

  Er komt ook een verplaatsbare camera met een aankoopwaarde van bijna 20.000 euro. “Dat zijn forse bedragen, maar veiligheid is voor Vooruit en voor het hele Peltse bestuur een absolute prioriteit”, aldus Marc. 

  Verkeersveiligheid

  Daarnaast zet het bestuur van Pelt ook erg in op verkeersveiligheid.

  Marc: “Een van de belangrijkste initiatieven die we nemen voor onze verkeersveiligheid zijn de schoolstraten. Dat zijn straten die we reserveren voor voetgangers en fietsers. Gemotoriseerde voertuigen zoals auto’s of bromfietsen zijn niet toegelaten in een schoolstraat aan het het begin op het einde van een schooldag. Naast de verkeersveiligheid werken we zo ook aan de luchtkwaliteit in de omgeving van onze scholen”, besluit Marc.


  Het mag duidelijk zijn. Met Vooruit mee aan de knoppen, is veiligheid prioriteit in het Peltse bestuur.


Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant