Nieuws

Melissa: "Het is nu tijd voor actie. Verlaag de btw voor energiefacturen naar 6%"

Team Vooruit

Thursday 13

January 2022 13:38

Melissa Depraetere pleit opnieuw voor het verlagen van de btw naar 6%: “Het is nu tijd voor actie voor alle mensen die hun energiefactuur moeten betalen."

 • Melissa: “Verlaag de btw voor energiefacturen nu van 21% naar 6%”

  Massa’s mensen kunnen hun energiefactuur niet meer betalen door de prijzen die maar blijven stijgen. Ze zetten uit machteloosheid hun thermostaat lager. “We kennen de voorbeelden”, begint fractieleider Melissa Depraetere.

  “Ann haar factuur steeg met honderden euro’s, ze zal zich maar verwarmen met een extra trui. Een gepensioneerde klant van Mega stelt zijn doktersbezoek uit. Hoe anders moet hij zijn voorschotfactuur van 1.000 euro betalen? Of een hardwerkende postbode die net buiten het sociaal tarief valt waardoor zijn energiefactuur deze maand met 36% toeneemt.”

   LEES OOK  Caroline Gennez: "Bedrijven schreeuwen om werknemers. Tijd voor een concreet actieplan" >

  Een concrete, snelle en geloofwaardige oplossing

  De hoge energiefactuur treft iedereen en zeker de hardwerkende mens. Vooruit waarschuwt daar al langer voor. Melissa: “En we hebben daar zelfs een concrete, geloofwaardige en snelle oplossing voor. Verlaag de btw naar 6% en verlaag zo de energiefacturen. Wij hebben dat ooit gedaan. De vorige regering heeft dat opnieuw opgetrokken. Energie is een basisrecht en die mag nooit onbetaalbaar zijn.”

  Vooruit pleit al jaren voor een verlaging van de btw naar 6% om zo de energiefacturen te verlagen

  Gisteren leek de regering eindelijk het licht te zien en sloot zich aan bij het voorstel van Vooruit. Maar nu trekken ze zich terug.

 

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden. Een kleine moeite maakt een groot verschil.

Dit vind je misschien ook
interessant