Nieuws

Melissa: "Het is nu tijd voor actie. Verlaag de btw voor energiefacturen naar 6%"

Ronny Wolfcarius

Thursday 13

January 2022 13:38

Melissa Depraetere pleit opnieuw voor het verlagen van de btw naar 6%: “Het is nu tijd voor actie voor alle mensen die hun energiefactuur moeten betalen." Lees meer ▼

→ Gitta Vanpeborgh: “Tijd voor een algemene vaccinatieplicht. Alleen zo krijgen we opnieuw onze vrijheid terug.” Lees meer▼

 • Melissa: “Verlaag de btw voor energiefacturen nu van 21% naar 6%”

  Massa’s mensen kunnen hun energiefactuur niet meer betalen door de prijzen die maar blijven stijgen. Ze zetten uit machteloosheid hun thermostaat lager. “We kennen de voorbeelden”, begint fractieleider Melissa Depraetere.

  “Ann haar factuur steeg met honderden euro’s, ze zal zich maar verwarmen met een extra trui. Een gepensioneerde klant van Mega stelt zijn doktersbezoek uit. Hoe anders moet hij zijn voorschotfactuur van 1.000 euro betalen? Of een hardwerkende postbode die net buiten het sociaal tarief valt waardoor zijn energiefactuur deze maand met 36% toeneemt.”

   LEES OOK  Caroline Gennez: " Bedrijven schreeuwen om werknemers. Tijd voor een concreet actieplan" >

  Een concrete, snelle en geloofwaardige oplossing

  De hoge energiefactuur treft iedereen en zeker de hardwerkende mens. Vooruit waarschuwt daar al langer voor. Melissa: “En we hebben daar zelfs een concrete, geloofwaardige en snelle oplossing voor. Verlaag de btw naar 6% en verlaag zo de energiefacturen. Wij hebben dat ooit gedaan. De vorige regering heeft dat opnieuw opgetrokken. Energie is een basisrecht en die mag nooit onbetaalbaar zijn.”

  Vooruit pleit al jaren voor een verlaging van de btw naar 6% om zo de energiefacturen te verlagen

  Gisteren leek de regering eindelijk het licht te zien en sloot zich aan bij het voorstel van Vooruit. Maar nu trekken ze zich terug.

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

 • Gitta: “Vaccineren is de enige weg naar collectieve vrijheid”

  De omikron-variant raast door heel Europa en drukt ons weer met de neus op de feiten. En ook hier laat het effect zich nu al voelen. “Militairen worden ingezet in woonzorgcentra en ziekenhuizen overwegen om in de toekomst besmet personeel alsnog in te zetten”, zegt federaal parlementslid Gitta Vanpeborgh.

  We moeten de stilstand voorkomen. Het ondergraaft de solidariteit tussen zij die gevaccineerd zijn en zij die zich niet willen laten vaccineren.Vooruit is dan ook absolute voorstander van verplichte vaccinatie. 

   LEES OOK  Hannelore Goeman: "Het onderwijs is niet klaar voor deze omikron-golf" >

  Gitta: ”Vaccinatie is de enige weg naar collectieve vrijheid. Alleen zo kunnen we de klappen van omikron en toekomstige varianten opvangen. Je laten vaccineren is solidair, zeker als je zo zwakkeren beschermt.”

  Vaccinatie is de enige weg naar collectieve vrijheid

  De Raad van State geeft Vooruit gelijk en vindt alvast dat het vaccin in de zorg verplicht mag worden. Dat is een stap in de goede richting. “Als zorgverlener heb je de plicht om te zorgen voor de veiligheid van je patiënt door je tegen corona en andere ziektes te laten vaccineren. Laten we die logica doortrekken. 

  Het heeft lang genoeg geduurd. We pleiten dan ook voor een snelle procedure voor het invoeren van een algemene vaccinatieplicht. Alleen zo krijgen we weer onze vrijheid terug”, besluit Gitta. 


Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant