Nieuws

Melissa: “Iedereen moet de kans krijgen om te investeren in duurzame energie”

Ronny Wolfcarius

Friday 17

June 2022 09:30

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van deze generatie. De overheid moedigt duurzame investeringen dan ook sterk aan. Voor het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp kan je een lening krijgen. Alleen moet die lening vandaag snel terugbetaald worden. Melissa Depraetere: “Iedereen moet de kans krijgen om te investeren in duurzame energie. Dat is goed voor de portemonnee én voor de planeet.”

LEES OOK Zo beschermt Vooruit je koopkracht > 

Maandelijkse afbetaling weegt zwaar door

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van deze generatie. De overheid moedigt duurzame investeringen dan ook sterk aan. Voor het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp kan je een lening krijgen.

Melissa: “Een lening voor zonnepanelen is natuurlijk super. We moeten zo’n investeringen zeker aanmoedigen. Alleen moet die lening vandaag snel terugbetaald worden. Zonnepanelen van 5.000 euro moeten bijvoorbeeld al binnen 3 jaar terugbetaald zijn. Dat is in het beste geval 142 euro per maand. Voor veel mensen is dat onhaalbaar.”

Zonnepanelen van 5.000 euro moeten bijvoorbeeld al binnen 3 jaar terugbetaald zijn. Voor veel mensen is dat onhaalbaar.

De maandelijkse afbetaling weegt zwaar door voor heel wat gezinnen en alleenstaanden. Daardoor worden duurzame investeringen vaak uitgesteld. Ook al is het op lange termijn een pak voordeliger.

Gelijke kans op duurzame investeringen

“Zonneboilers, warmtepompen, isolatie en zonnepanelen betalen zichzelf snel terug”, vervolgt Melissa. “We moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om die investering te doen. Dat is goed voor de portemonnee én voor de planeet.”

Door de afbetalingstermijn van duurzame investeringen te verlengen, verzachten we de maandelijkse kosten én kunnen mensen snel genieten van het terugverdieneffect.

De beste bescherming tegen de hoge energieprijzen is renoveren, isoleren en kiezen voor duurzame energie. Daarom wil Vooruit de afbetalingstermijn van duurzame investeringen verlengen. Zo verzachten we de maandelijkse kosten én zorgen we ervoor dat mensen snel kunnen genieten van het terugverdieneffect ervan.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.