Nieuws

Marjoke deelt haar vaccinatievreugde: “Verbazend hoeveel perspectief vaccineren geeft”

Team Vooruit

Friday 02

July 2021 10:07

Elke week deelt iemand zijn of haar vaccinatievreugde om samen uit te kijken naar het mooie leven na corona. Zo ook copywriter Marjoke Werbrouck: “Ik kijk ernaar uit om mijn vrienden en collega’s weer te zien en op café met mensen te praten die ik van haar noch pluim ken.”

Vijandige omgeving

Marjoke verloor haar hart aan het buitenland en aan haar lief, in die volgorde. “Ik ga vaak alleen op reis. Als je alleen onderweg bent, ben je erg afhankelijk van je omgeving. Daarom maak je veel sneller contact met andere mensen. Tegelijk voel je je meer verbonden met jezelf.”

LEES OOK: Melissa Depraetere maakt werk van digitaal stemmen >>

Toen corona op het toneel verscheen, was ze op rondreis in Zuid-Amerika. Het moest een once-in-a-lifetime ervaring worden. “Ik had het fiat van mijn vriend voor mijn plannen en nam ontslag op mijn vorige werk. Het plan was om een half jaar te reizen. Het werd uiteindelijk zes weken.”

Alles wat ik leuk vind in dit land, mocht niet meer toen ik terugkwam van reis

“De eerste confrontaties met corona leken onschuldig. Ik moest mijn handen wassen in het theater van de Braziliaanse stad São Paulo. De vlucht van een roommate bleek geannuleerd. Ik dacht nog: ‘tegen de tijd dat ik moet terugkeren, is dat coronadingetje wel opgelost.’ 


Het omgekeerde gebeurde: het escaleerde het alleen maar. Ik zat bijna vast in Paraguay, dat zijn grenzen sloot. In Argentinië waren alle winkels gesloten en plots wilden taxi’s mij, als Europeaan, niet meer vervoeren. De omgeving werd alsmaar vijandiger.”

Toen Marjoke het aanbod van de Belgische ambassade kreeg om een vlucht naar huis te nemen, ging ze daar niet meteen op in. “Mijn vrienden trokken me over die moeilijke streep.(Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

Relatietest

Ze kwam thuis in een ander België. “Alles wat ik leuk vind in dit land en zo gemist had op reis, was er niet meer toen ik terugkwam. We konden onze vrienden en familie niet zien. Plots waren de straten leeg. Op de koop toe had ik geen werk meer.”

Net als heel wat mensen zocht ze haar toevlucht in nieuwe hobby’s: “Van een online cursus Spaans tot podcasts, puzzels, koken, kleuren en schilderen. En na drie maanden vond ik opnieuw werk.”

Taxi’s in Zuid-Amerika wilden mij, als Europeaan, plots niet meer vervoeren

Of corona een relatietest was voor Marjoke en haar vriend? Dat viel goed mee. “Ik leerde afgelopen jaar dat de relatie met m’n vriend echt goed zit. Na mijn reis waren we plots 24/7 samen. Dat beviel, dus huurden we een appartement in volle corona. Ik ben zo blij dat we dit met ons tweeën konden doen.”

Eindelijk weer mensen zien

Woensdag kreeg ze haar eerste vaccin. Ze straalt van geluk. “Je laten vaccineren geeft je zoveel perspectief. Binnenkort kunnen we eindelijk met de collega’s samen naar kantoor. Daar kijk ik enorm naar uit.

Ik dacht nog: tegen de tijd dat ik moet terugkeren, is dat coronadingetje wel opgelost

Ook staan er twee weken vakantie op stapel deze zomer en in het najaar wil ik er een maandje tussenuit. Misschien wel weer Zuid-Amerika, als dat terug mogelijk is. Zolang er maar zon is. Ik ben dan ook blij met de gratis PCR-testen. Dat scheelt een slok op de borrel.”

LEES OOK: In de spotlight: Lalynn Wadera >>

Ook dichter bij huis heeft Marjoke heel wat vaccinatievreugde in het verschiet: “Ik wil graag weer op café. Niet alleen om de mensen terug te zien die ik ken van in mijn stamcafé. Ook om met mensen te praten die ik van haar noch pluim ken. Om gewoon eens goed leuteren, eigenlijk.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.