Nieuws

Kris: “Waar wachten andere partijen nog op? Btw naar 6% op elektriciteit én gas, nu!”

Ronny Wolfcarius

Thursday 10

March 2022 20:56

→ Kris Verduyckt klopt voor de zoveelste keer op tafel bij de federale regering: “Genoeg tijd verloren. Die btw-verlaging naar 6% op gas moet er nu komen!” Lees meer▼

→ België zal wellicht zo’n 200.000 vluchtelingen uit Oekraïne ontvangen. Ben Segers maakt zich zorgen over hun veiligheid: “Ik zie in België veel solidariteit, maar helaas zijn vluchtelingen in hun positie ook makkelijke slachtoffers van mensen met slechte bedoelingen. We moeten samenwerken en met structurele maatregelen komen om uitbuiting te voorkomen.” Lees meer ▼

 

 • Ben: “Bescherm Oekraïense vluchtelingen tegen misbruik”

  Alle grenzen van menselijkheid zijn overschreden. Er worden oorlogsmisdaden gepleegd. In Oekraïne werd zelfs een kinderziekenhuis platgebombardeerd. Miljoenen onschuldige Oekraïners zijn op de vlucht, onder hen ook veel vrouwen en kinderen. Ze hebben nood aan een dak boven hun hoofd, veiligheid, zekerheid en bescherming. 

   LEES OOK  Hannelore: “De Vlaamse overheid moet nu de opvang van Oekraïense vluchtelingen in goede banen leiden” >

  Federaal parlementslid Ben Segers: “In alle ellende zie ik in België gelukkig veel hoopvolle signalen, solidariteit en mensen die zich vrijwillig inzetten voor de slachtoffers van Oekraïne.” 

  Naar schatting komen zo’n 100.000 tot 200.000 Oekraïners naar België. “Het engagement is groot en veel mensen willen er alles aan doen om de Oekraïners te helpen”, gaat Ben verder. “Met liefdadigheid alleen lossen we dit niet op. De verschillende overheden moeten ook met structurele maatregelen komen.”

  Enkel met liefdadigheid lossen we dit niet op. De verschillende overheden moeten ook met structurele maatregelen komen.
  Samenwerking

  Duidelijkheid en goede afspraken zijn essentieel. Ben: “Ik zie deelstaatregeringen die mee willen zorgen voor opvang, huisvesting en begeleiding. Ik zie steden en gemeenten die overbevraagd zijn en doen wat ze kunnen. En ik zie een federale regering die alles in goede banen wil leiden. We staan voor ongeziene uitdagingen. Het zal samen zijn of het zal niet zijn.”

  Ben vreest voor misbruik van Oekraïners op de vlucht. “We weten dat mensen in moeilijke en kwetsbare situaties snel het slachtoffer kunnen zijn van misbruik, uitbuiting en mensenhandel. We moeten samenwerken en met structurele maatregelen komen om uitbuiting te voorkomen”, besluit Ben.

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

 • Kris: “Vooruit spreekt al jaren klare taal: 6% btw op elektriciteit én gas”

  De dieselprijs stijgt voor de eerste keer ooit boven de 2 euro. De gasprijzen zijn tot 20 keer zo hoog als een jaar geleden. Onze energiefacturen zijn onbetaalbaar. Iedereen voelt de energiecrisis. “Deze crisis is niet nieuw” begint federaal parlementslid Kris Verduyckt. “Ik kom in het parlement al maanden op voor lagere energiefacturen.”

  Stop monsterwinsten van energiebedrijven

  Kris: “Nog voor de invasie in Oekraïne was de energiefactuur al voor enorm veel mensen onbetaalbaar. Voor mensen met een laag inkomen, voor alleenstaanden met een slecht geïsoleerd huis en voor gezinnen die plots geconfronteerd werden met een sterk gestegen voorschotfactuur. Zij schreeuwen al maanden om hulp. De oorlog in Oekraïne maakt dit nog erger.”

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

  Btw naar 6% op gas én elektriciteit 

  Ondertussen maken grote energiebedrijven monsterwinsten tot 200 miljard euro. Dat tonen berekeningen van het Internationaal Energieagentschap. “Dat is onacceptabel”, gaat Kris verder.

  Vooruit spreekt al jaren klare taal als het gaat om het verlagen van de energiefactuur. We blijven strijden voor een structurele btw-verlaging naar 6% op gas én elektriciteit.

  “Vooruit zegt dit al jaren. Alle andere partijen binnen Vivaldi zijn nu eindelijk ook voorstander. Waar wachten ze nog op? Laten we er nu werk van maken”, besluit Kris.


Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant