Nieuws

LOKAAL: Kalmthout: Maximumfactuur in onderwijs en WZC

Vooruit Kalmthout

Friday 09

February 2024 18:16

Een maximumfactuur in het secundair onderwijs? Het provinciaal onderwijs heeft dat al jaren. Is dat voor de inrichtende macht van Gitok te moeilijk of te veel werk? Een maximumfactuur geeft de ouders zekerheid en beperkt de kost van de school; ze maakt opleiding in dure studierichtingen mogelijk – ook voor wie het niet breed heeft.

En laten we het principe van maximumfactuur maar ineens doortrekken naar de rusthuizen. Verblijf in een WZC kost ruim 2000 euro per maand. Met een gewoon pensioentje kom je dan al gauw in de problemen. Als je de kosten van het woonzorgcentrum niet zelf kunt ophoesten, vraag je dan de kinderen om hulp? En als die niet kunnen of willen helpen, rekent het OCMW de kosten wel bij hun aan. Een onwaardig systeem, een belediging voor de ouderen. Daarom willen we niet alleen een maximumfactuur in WZC’s, maar ook meteen die onderhoudsplicht afschaffen. Essen en vele andere gemeenten hebben dat al lang gerealiseerd.

Het kan toch niet dat sommigen in de ene gemeente moeten betalen en anderen in een andere gemeente niet. Gelijkheid en rechtvaardigheid moeten voor alle Vlamingen gelden!


Ga naar Vooruit Kalmthout
Over de Auteur

Vooruit Kalmthout

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant