Nieuws

LOKAAL: Kalmthout-Geen nationaal park?

Vooruit Kalmthout

Monday 29

May 2023 17:47

Het zat er gewoon aan te komen. Het dossier om van de Kalmthoutse Heide een nationaal park te maken, werd niet eens meer ingediend. Het gemeentebestuur deed er totaal niets voor. In o.a. Gazet van  Antwerpen zei de burgemeester dat er geen draagvlak voor was.

Erkenning als Nationaal Park zou een positieve impact gehad hebben op de streek: een gezondere leefomgeving voor buurtbewoners, meer biodiversiteit, betere spreiding van zacht recreatieve mogelijkheden vlakbij huis, extra inkomsten voor ondernemers, bescherming van natuur. Zou daar een zwijgende meerderheid tegen kunnen zijn?

Wie bepaalt wat een voldoende draagvlak is? Volstaat een luide lobbygroep? Landbouwers hebben het legitieme recht met protestacties hun vrees en ongenoegen te uiten. Ook al verklaarde de burgemeester dat het nationaal park geen verplichtingen inhoudt voor hun bedrijven.

De vraag blijft wat de meerderheid van de bevolking ervan denkt. Er was geen volksraadpleging over. Voor alle duidelijkheid: Vooruit Kalmthout wil wél een nationaal park en kan zich vinden in het dossier dat was uitgewerkt.


Ga naar Vooruit Kalmthout
Over de Auteur

Vooruit Kalmthout

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant