Nieuws

LOKAAL: Kalmthout - Marie-Lou 70 jaar lid van partij/beweging.

Vooruit Kalmthout

Wednesday 12

July 2023 21:25

Marie-Lou Hansens-Boyé Leemans: een “grande dame”, die de beweging alle eer aandoet.

Haar grootvader, die ooit samen met Edje Anseele de eerste “gazetjes” van Vooruit ging bussen, zou terecht trots zijn. En dat is ook de afdeling van Vooruit Kalmthout.

In 1958 - een paar dagen na haar 18de verjaardag - werd Marie-Lou Hansen in Gent  lid van de socialistische partij. Voordien was ze als kind betrokken bij de beweging, in turnvereniging, bij de rode valken… Daar leerde ze de knappe rode kerel Etienne Van Avermaet kennen. Marie-Lou ging voor verpleegster studeren en kon haar opleiding aan de slag bij de PMS-centra. Het stel trouwde en werd heel actief in alle takken van de Gentse beweging.

Haar echtgenoot overleed in 1988. Marie-Lou bleef zich onverminderd engageren voor haar idealen van gelijke kansen voor iedereen, met extra hulp voor wie minder het minder breed had.

Op een ski-vakantie ontmoette ze Frans Leemans. Het duurde voor hem niet zo lang  haar te overtuigen Gent te ruilen voor Kalmthout. Ze huwden in 2000 en wonen sindsdien in Heide in de Beeklei. Maar Gent laat ze niet los! Nog geregeld bezoekt daar ze haar vrienden zingt ze mee in een Gentse koor. Intussen is haar Frans ook al 60 jaar trouw partijlid.


Ga naar Vooruit Kalmthout
Over de Auteur

Vooruit Kalmthout

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant