Nieuws

Is telewerk een blijver? Dit vinden François, Jennifer en Guillaume

Team Vooruit

Thursday 09

September 2021 11:48

Heel veel mensen hebben in de corona periode de voordelen van telewerk leren kennen. En die willen ze houden. Dat horen we als we op een zonnige namiddag enkele mensen in hun lunchpauze aanspreken.

 Lees ook  Anja Vanrobaeys: "Telewerk mag niet voor stress zorgen"

Er zijn verschillende redenen waarom mensen telewerk een goede zaak vinden. Zo heeft François, een historicus, ontdekt dat hij door halftijds te telewerken meer tijd met vrouw en dochter kan doorbrengen. “En dat mag zo blijven”, lacht hij.

Jennifer, een medewerkster van een klantendienst, studeert ook nog. Zij wil het telewerken ook niet meer kwijt. “Door te telewerken kan ik makkelijker switchen tussen mijn werk en mijn studies.”

Guillaume kan gezien de aard van zijn werk dan weer helemaal niet thuiswerken. Guillaume is namelijk slager. Toch is ook hij een groot voorstander van telewerk voor wie het kan. “Ik woon namelijk niet in Brussel en soms moet ik met de wagen komen werken. Toen iedereen nog thuis werkte, was er nagenoeg geen verkeer. Nu sta ik vaak weer een uur in de file.”

Het mag dus duidelijk zijn: telewerk is een blijver.  “Al is het ook duidelijk dat er een goed uitgewerkt kader moet komen waarin dat telewerk kan gebeuren”, zegt Kamerlid Anja Vanrobaeys. In dit artikel legt ze uit hoe dat kan.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.