Het klimaat is belangrijk
Team Vooruit
Tuesday 09
November 2021 13:40
In de kranten en de sociale media kan je steeds meer terugvinden over het klimaat, zo heb je onder andere de klimaatconferentie in Glasgow. Het klimaat is een globaal thema, iets dat we met z’n allen dienen aan te pakken om onze negatieve impact te verminderen. Vooruit Bree denkt eveneens aan het klimaat, wilt ecologische en Belgische initiatieven in de kijker zetten en ondersteunen.
Too Good To Go – Geen voedselverspilling meer
Too Good To Go is een Belgisch initiatief dat ernaar streeft om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. Supermarkten/slagerijen/bakkerijen en groentewinkels gooien steeds meer voedsel weg, wat zonde van al dat lekkers is. Hier wilt Too Good To Go graag iets aan doen. Bij Too Good To Go kunnen handelaars voedselpakketten maken van hun overschotten en aan een kleinere prijs verkopen (tegen sluitingstijd). Aansluiten als lokale handelaar is volledig gratis. Na een tiental geredde porties houdt de handelaar er een mooie winst aan over! In de Stad Bree zijn al enkele supermarkten aangesloten bij dit initiatief. Wanneer je als handelaar aansluit bij Too Good To Go, verschijnt jouw onderneming op hun APP (dewelke je kan downloaden op een Android of IOS-apparaat). Dit initiatief is niet enkel positief voor de handelaars (aangezien deze ook nog iets verdienen aan hun overschotten, in plaats van hen te moeten weggooien), maar eveneens voor de consument. Sommige consumenten hebben minder financiële middelen, gaan daarom eerder kiezen voor goedkopere en minder voedzame voedingsmiddelen. Daarnaast heeft Too Good To Go een positieve impact op het klimaat, aangezien er geen voedsel meer weggegooid gaat worden. Een win-win voor alle partijen dus. Meer informatie kan je vinden op de website van Too Good To Go (toogoodtogo.be) of bij Jordy en Daan.
Paybonsai
Door de coronacrisis, zijn het aantal digitale betalingen de hoogte in gegaan. Echter kunnen we nog een stapje verdergaan, door gebruik te maken van Paybonsai. Paybonsai is een app op jouw smartphone, waarbij je betalingen kan doen voor de aankoop van jouw producten (waaronder eveneens de aankoop van een M-ticket van De Lijn). Per 10 betalingen plant Paybonsai een boom, wat resulteert in extra groen. Om het simpeler te verwoorden: Door jouw dagelijkse aankopen op een andere manier te doen, doe je iets terug voor het klimaat. Wanneer je een betaling doet, kijkt het systeem ook automatisch of je in aanmerking komt voor cashback-deals (voor elke €2,00 die jij verdient, plant Paybonsai een boom). Als lokale handelaar loont het zich eveneens om eens te kijken naar Paybonsai, als alternatief voor de huidige betaalterminal. Paybonsai kent immers geen opstartkosten/abonnementskosten en heeft (volgens hun website) lagere transactiekosten dan de huidige provider. Interesse om gebruik te maken van Paybonsai? Bezoek dan hun website: paybonsai.com
Ecologisch alternatief voor Google – Ecosia.org
Iedereen maakt iedere dag wel eens gebruik van een zoekmachine, om bepaalde zaken op te zoeken op het internet. De bekendste zoekmachine is Google, dewelke een eigen Webbrowser heeft en standaard geïnstalleerd staat op Android-telefoons. Echter bestaan hier ook alternatieven voor, die een positieve impact willen hebben op het klimaat. Een voorbeeld daarvan is Ecosia. Ecosia.org gebruikt de inkomsten van advertenties en de zoekopdrachten van gebruikers om bomen te planten. Op dit moment werd er al zo’n 12.858.770 euro geïnvesteerd en werden er al rond de 137.276. 144 bomen geplant. De werking is heel eenvoudig: je surft naar “ecosia.org” en plaatst hier je zoekopdracht (zoals je bij Google ook zou doen). Daarnaast kan je ook, bij gebruik te maken van de Google-Chrome browser eveneens Ecosia laten toevoegen als extensie (zodat je hier sneller opzoekingen mee kan doen). Ecosia heeft gemiddeld 45 zoekopdrachten nodig om één boom te planten, maar daar kom je heel snel aan. Wil jij met jouw zoekopdrachten een steentje bijdragen aan het klimaat? Maak dan dagelijks gebruik van de ecologische zoekmachine Ecosia → Ecosia.org Op zoek naar advies of weet je niet waar te beginnen? Neem dan contact op met Vooruit Bree. Wij helpen je graag verder en zetten je graag op weg. Samen kunnen wij op eenvoudige manieren een positieve impact hebben op het klimaat.
Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur
Team Vooruit
Deel dit artikel met je vrienden.
Dit vind je misschien ook
interessant
-
Martine Lemonnier geeft fakkel door aan Mathias Pierquin in BCSD
Bertrand Demiddeleer29.01.2022
-
Minister Peeters, zorg voor goed geventileerde bussen!
Vooruit Brugge10.01.2022
-
Schepers trekt het aangetekende beroep B-Hive niet in
Vooruit Hasselt6.01.2022