Nieuws

Deel je ideeën over het kunstenaarsstatuut met Frank Vandenbroucke en Michaël Pas

Team Vooruit

Thursday 10

June 2021 10:43

Hoe moet het kunstenaarsstatuut van morgen eruitzien? Deel jouw ideeën met minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke en acteur Michaël Pas op woensdag 16 juni 2021. “Het huidige statuut botst op zijn grenzen. Tijd voor een beter sociaal statuut voor alle cultuurwerkers”, zegt Frank.

Het eerste kunstenaarsstatuut is al zo’n 20 jaar oud. Frank stond mee aan de wieg. Nu nodigt hij alle cultuurwerkers uit om mee te denken hoe het statuut beter kan beantwoorden aan hun noden vandaag.

LEES OOK: Cultuurwerkers geven het nieuwe kunstenaarsstatuut mee vorm >>

Daarvoor lanceerde Frank enkele weken al geleden het platform workinginthearts.be. Heel wat kunstenaars gingen in op die uitnodiging en deelden hun ideeën.

Het is de eerste keer dat dit van onderuit gerealiseerd wordt. Zo wil ik aan politiek doen

Nu zet hij de dialoog graag verder tijdens een digitaal gesprek op woensdag 16 juni 2021 om 17 uur. Acteur Michaël Pas is gastspreker. Actrice, zangeres en juriste Lien Van de Kelder leidt het gesprek in goede banen.

“Niet iedereen in de artistieke wereld werkt op dezelfde manier. Een acteur botst op andere problemen dan een beeldend kunstenaar. Daarom is het zo belangrijk de complexe debatten grondig te voeren”, zegt Frank.

Hij kijkt er alvast ontzettend naar uit: “Dit is een primeur. Het is de eerste keer dat het federale luik van onderuit georganiseerd en gerealiseerd wordt. Samen met de cultuursector. Op die manier wil ik aan politiek doen.”

Zeg je gedacht en maak impact

Praat op woensdag 16 juni 2021 om 17 uur over het kunstenaarsstatuut met minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke, acteur Michaël Pas en actrice, zangeres en juriste Lien Van de Kelder. Zo maak jij impact op het kunstenaarsstatuut van morgen.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.