Nieuws

Conner: “Wat is het probleem van de Vlaamse regering met gezonde maaltijden op school?”

Ronny Wolfcarius

Wednesday 01

June 2022 21:10

Onze voorzitter Conner Rousseau komt op voor gezonde maaltijden op school voor alle kinderen. Bekijk hieronder zijn tussenkomst in het Vlaams Parlement.

Conner Rousseau: “Wat is het probleem van de Vlaamse regering met gezonde maaltijden op school? Willen of niet, er zijn nu eenmaal kinderen die met honger op de schoolbanken zitten. De Vlaamse regering zegt dan: ‘dat is mijn kerntaak niet’. Wel, daar zijn die kinderen niet mee geholpen.

Waarom ben je dan ooit in de politiek gestapt? Voor mij is dat héél duidelijk: om jongeren te begeleiden en problemen aan te pakken. Want kinderen die honger hebben, ik lig daar wél wakker van. 

De Vlaamse regering zegt: ‘dat is mijn kerntaak niet’. Wel, daar zijn die kinderen niet mee geholpen.

‘Nederlands leidt tot gelijke kansen’, zegt de Vlaamse minister van Onderwijs. Absoluut. Ik hoor het hem graag zeggen. Want kinderen hebben geen toekomst als ze geen Nederlands kennen en voor mij staat het belang van het kind altijd voorop. 

Maar gezonde voeding en een volle maag zorgt ook voor gelijke kansen. Jinnih Beels, onze Vooruit- Schepen van Jeugd in Antwerpen, bewijst dat het kan. Zij investeert elk jaar 40 miljoen euro in gezonde maaltijden op school. Waar wacht de Vlaamse regering op?” 

LEES OOK In Antwerpen krijgen meer dan 20.000 leerlingen gezonde maaltijden op school > 


 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant