Nieuws

LOKAAL: Kalmthout - Oskar naar de Kamer

Vooruit Kalmthout

Tuesday 11

June 2024 17:45

Oskar Seuntjens uit Kalmthout wordt volksvertegenwoordiger. In het parlement gaat hij samen met Jinnih Beels en Jan Bertels - de andere Vooruit-volksvertegenwoordigers van onze provincie -– de democratische rechtstaat verdedigen tegen de rechtse vloedgolf. Ze gaan er strijden voor gelijke kansen voor alle mensen.

Oskar is een gedreven jonge gast van 25. Oudste zoon van Filip Seuntjens en Inga Verhaert, groot geworden in Kalmthout, school gelopen in de Ganzendries. Als snotneus was hij een fervente voetballer (bij KSK en in Kapellen). Aan UAntwerpen is hij intussen afgestudeerd als ingenieur bouwkunde en hij studeert nu verder over duurzame schoolgebouwen. In het najaar wil hij een doctoraat behalen.

Tijdens zijn studie werden zijn politieke genen wakker. Hij raakte sterk beïnvloed door ideeën van de Franse econoom Piketty over kapitaal en ongelijkheid. Hij werd lid en voorzitter van de Jongsocialisten en beet zich vast in de strijd tegen de groeiende ongelijkheid in de samenleving. De moeilijkheden van jongeren tijdens en na de coronajaren maakten hem alert voor het mentaal welzijn.

Van Vooruit kreeg hij als jonge nieuwkomer meteen de tweede plaats op de lijst voor de Kamer. In de campagne werd hij zich een getalenteerde debater. In meer dan 50 debatten over heel Vlaanderen ontmoette hij duizenden jongeren. Het versterkte nog zijn aandacht voor de noden van de jeugd (vervoer, studiekosten, jobs…) en vooral voor hun mentaal welzijn.

Oskar raakte verkozen met 6826 voorkeurstemmen. Een heel sterke score voor een totale neofiet. Ze kwamen uit alle hoeken van de provincie. In het kanton Brecht scoorde hij 728 stemmen, in Antwerpen, waar hij sinds kort woont, meer dan 2000.

Daarmee krijgen de Noorderkempen een sterke, luide stem in Brussel. En Oskar wordt ons aanspreekpunt: [email protected]


Ga naar Vooruit Kalmthout
Over de Auteur

Vooruit Kalmthout

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant