Nieuws

LOKAAL: 3 Roeselaarse kandidaten voor de bovenlokale verkiezingen

Vooruit Roeselare

Friday 22

December 2023 12:05

Het provinciaal lijstvormingscongres van Vooruit West-Vlaanderen keurde op 10 december met veel enthousiasme de verkiezingslijsten goed voor de Vlaamse en federale verkiezingen. Voorzitter Melissa Depraetere: “We staan met z’n allen voor een levensbelangrijke keuze: gaan we met dit land vooruit of achteruit? Vooruit is klaar om de stilstand te doorbreken, dit met de steun van afdeling Vooruit Roeselare. Vooruit Roeselare trekt met Vanessa Degrendele, Gianna Werbrouck en Rania Fahi naar de bovenlokale verkiezingen. Vanessa Degrendele staat op de federale lijst. Gianna Werbrouck en Rania Fahi staan op de Vlaamse lijst. We zijn ervan overtuigd dat we samen met dit West-Vlaams team een goed resultaat kunnen neerzetten. Samen maken we het verschil voor de gewone man. Voor onze koopkracht, onze gezondheid en onze jongeren. Dat is wat wij socialisten doen."

Vanessa Degrendele “Er is maar één partij die het verschil maakt voor de gewone man. En dat is Vooruit. Met hogere lonen en pensioenen. Met de verlaging van de btw op energie naar 6%. Met de automatische index. Die strijd blijven we voeren. Want mensen moeten elke dag opboksen tegen hoge prijzen in hun winkelkar, tegen stijgende facturen en tegen multinationals die hun prijzen opdrijven. Die strijd wil ik verder zetten in het federaal parlement. Voor de koopkracht van mensen.” 

“Ouders vinden geen plaats voor hun kind in de kinderopvang, onze kinderen zitten uren in de studie door het lerarentekort en onze ouderen worden in woonzorgcentra aan hun lot overgelaten door deze Vlaamse regering. Het is dringend tijd dat Vooruit die stilstand en achteruitgang doorbreekt. Zodat socialisten ook in de Vlaamse regering het verschil kunnen maken voor mensen en kunnen wegen op het beleid”, vult ook Gianna Werbrouck aan.

“De komende verkiezingen staat de toekomst van ons land op het spel. We staan met z’n allen voor een levensbelangrijke keuze: gaan we met dit land vooruit of achteruit? Want extreemrechts zegt wel dat het opkomt voor de gewone mensen. Maar als puntje bij paaltje komt, strijden ze voor de elite. Ze stemmen tegen een Europees minimumloon. Ze stemmen tegen eerlijke belastingen voor multinationals, waardoor onze zelfstandigen hier veel te veel belastingen betalen. Ze zijn tegen de vrijheid van vrouwen en LGBTQIA+. Vooruit is het enige alternatief voor extreemrechtse achteruitgang. Mensen vragen geen grote dingen, ze vragen de essentie. En alleen wij kunnen voor die essentie zorgen. Samen maken we het verschil voor de gewone man. Voor onze koopkracht, onze gezondheid en onze jongeren. Dat is wat wij socialisten doen”, besluit voorzitter Melissa Depraetere.


Ga naar Vooruit Roeselare
Over de Auteur

Vooruit Roeselare

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant