Nieuws

1.500 euro netto minimumpensioen vanaf zomer 2023

Ronny Wolfcarius

Wednesday 08

June 2022 11:49

Vanaf de zomer van 2023 is het minimumpensioen van 1.500 euro netto een feit. Onze voorzitter Conner Rousseau: “Wie een leven lang gewerkt heeft, moet een deftig pensioen krijgen. Dat is minstens 1.500 euro netto. We hebben het beloofd. We hebben ervoor gestreden. En we gaan het realiseren. Zelfs  een jaar vroeger dan gepland.” 

Socialisten houden woord

“Mijn bomma ligt niet wakker van een Vlaamse meerderheid. Wel of haar pensioen verhoogd wordt. En dat gaan wij doen”, antwoordde Conner tijdens de regeringsonderhandelingen aan Terzake. 

Mijn bomma ligt niet wakker van een Vlaamse meerderheid. Wel of haar pensioen verhoogd wordt. En dat gaan we doen. 

En wij socialisten houden woord. Na een ongeziene investering van meer dan 4 miljard extra in de gezondheidszorg, brachten wij ook het minimumpensioen op 1.500 euro netto. Een eis die we tijdens de regeringsonderhandelingen al binnen haalden.

Volgens de extreem linkse oppositie ‘een lege doos die nooit gehaald zou worden’. Volgens de Franstalige liberalen ‘hooguit een verhoging tot 1.500 euro bruto’. Vooruit was zeker van haar stuk: “In 2024 zal het minimumpensioen 1.500 euro netto bedragen”, benadrukte Conner bij de start van de federale regering.

LEES OOK Zo beschermt Vooruit je koopkracht > 

Show, don’t tell

Zo gezegd, zo gedaan. Wij socialisten haalden 2 miljard extra budget binnen en verhoogden de minimumpensioenen. Daarnaast garandeerden wij ook de volledige uitkering van de welvaartsenveloppe en  zorgden wij voor de automatische indexering van onze inkomens. 

Onze belofte is nu zelfs vroeger realiteit dan verwacht. Het minimumpensioen van een alleenstaande bedraagt op vandaag 1.421 euro netto. Vanaf de zomer van 2023 halen wij de kaap van 1.500 euro. Een jaar vroeger dan verwacht. 

Hard werk moet lonen. Wij socialisten hebben gestreden voor een ongeziene investering van 2 miljard in de pensioenen.

Conner: “Hard werk moet lonen. Wij socialisten hebben gestreden voor een ongeziene investering van 2 miljard in de pensioenen. Die investering kwam bovenop de welvaartsenveloppe en de indexering. Zo was een minimumpensioen van 1.500 euro netto in 2024 gegarandeerd. 

Door de inflatie indexeren onze inkomens sneller dan verwacht en is  het minimumpensioen van 1.500 euro netto al vanaf de zomer een feit. Daarom blijft Vooruit de index verdedigen. De vorige, rechtse regering liet de inkomens niet meestijgen en deed een indexsprong. Vooruit is daarin héél duidelijk: met socialisten in de regering geen indexsprong. Wij blijven strijden voor onze koopkracht, onze lonen en onze pensioenen.”  

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant