Nieuws

LOKAAL: Zorgpunt brengt medische zorg dicht bij de Essenaar

Team Vooruit

Friday 22

October 2021 14:20

Het voormalige douanekantoor en OCMW-gebouw aan het Kerkeneind wordt in samenwerking met AZ Klina omgebouwd tot een nieuw medisch zorgpunt. Essenaren kunnen er in de nabije toekomst terecht voor allerlei onderzoeken en zorg.

Dit zorgpunt zal alle dienstverlening overnemen die plaatsvond in de polikliniek. Maar het blijft niet alleen bij de voortzetting van de huidige dienstverlening; AZ Klina wil het medisch aanbod uitbreiden. Het zal dus verder gaan dan alleen radiologische consultaties en enkele zitdagen van specialisten.

Meer en betere dienstverlening


Door de coronacrisis werd de werking van de polikliniek in maart 2020 stilgelegd, maar het nieuwe zorgpunt zal meer en betere medische dienstverlening kunnen geven. Voor Essen is zo’n zorgpunt uiterst belangrijk. Het dichtstbijzijnde Belgische ziekenhuis ligt in Brasschaat en voor veel Essenaren is het een hele rit om tot daar te geraken. Bovendien belasten Essense patiënten soms de spoeddienst van AZ Klina met klachten die ook dichter bij huis kunnen worden behandeld. Dan is het voor zowel AZ Klina als voor de betrokken inwoner een win-winsituatie om goede zorg te bieden in eigen gemeente.

Binnenkort ook chemo-behandeling en nierdialyse in Essen?


Het gebouw blijft van de gemeente, maar de uitbating en dienstverlening is in handen van AZ Klina. De verschillende soorten van medische dienstverlening zullen in fasen hun intrek nemen in het zorgpunt. De neus-keel-oorarts is er nu al actief. Later zal hier radiologie, bloedafname en nog veel meer bijkomen. Essenaren moeten nu voor nierdialyse of een chemokuur de lange afstand naar Brasschaat afleggen. In vele gevallen is zijn ze hiervoor een volle dag van huis. Daarom moet ook een chemobehandeling bij kanker of nierdialyse in het Zorgpunt mogelijk worden.

De huisartsen worden betrokken in de invulling van het zorgpunt. Dankzij hen weet de gemeente wat de gezondheidsvragen van de Essenaren zijn. Telkens er nieuwe dienstverlening is in het Zorgpunt, hoor je het van ons. 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant