Nieuws

LOKAAL: Zonnebloempark geopend: ‘Van twee kleine parken één mooi geheel gemaakt’

Vooruit Lokaal

Sunday 12

June 2022 21:51

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op zondag 12 juni 2022 het ‘Zonnebloempark’ nabij de sporthal Hekers in Zwijnaarde officieel geopend. Het zoveelste in een lange rij sinds Astrid begin 2019 schepen werd. “Het gaat, ondanks corona, geweldig goed vooruit. Ik heb al 22 nieuwe of vernieuwde parken mogen openen. In dit geval hebben we van twee kleine parkjes  één mooi geheel gemaakt van ongeveer 1,75 hectare. 2019 hadden we 64 wijkparken van minstens 1 hectare groot. Daar zijn er nu al acht bij gekomen, én we werken ondertussen hard verder aan nog zes andere.”

Samen tuinieren in ‘de Zonnehof’

In het Zonnebloempark zijn er nieuwe paden en banken (ook picknickbanken). Er zijn ook drie speelzones én er is een grote centrale grasvlakte waar scholen en verenigingen activiteiten kunnen blijven organiseren. “Dát in het bijzonder doet mij veel plezier als schepen van Participatie en Buurtwerk. Sommigen noemen die grasvlakte ‘de grote dorpsweide’. Een plek hebben om elkaar te kúnnen ontmoeten is natuurlijk een eerste vereiste voor verbinding en samenwerking. Er is bovendien ook een collectieve moestuin, ‘de Zonnehof’, waar schoolkinderen uit de buurt, de bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum Zonnebloem en buurtbewoners samen zullen in werken.”

Er kwam in Gent ondertussen al 82 hectaren bos bij, het meeste in heel Vlaanderen. In de periode 2019-2025 zouden 150.000 bomen worden planten, begin dit jaar stond de teller al op 137.000.

 

Alles over de parken in Gent vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant