Nieuws

LOKAAL: Zoek 'de mand' en win lekkers van bij ons...

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 26

April 2023 23:54

“Van 13 tot 21 mei 2023 is het in heel Vlaanderen de ‘Week van de Korte Keten’.  Ook Essen brengt tijdens die week de lokale voedselproducenten onder de aandacht.  Dat doen we dit jaar op een ludieke manier….  Tussen 15 en 20 mei verstoppen we elke dag een mand in een van de Essense wijken.  Diegene die als eerste de locatie vindt, wint een mand vol heerlijke producten van lokale boeren, de bioboer om de hoek, de hoevewinkel, CoopSaam, lokale imkers, … , vertelt Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu, duurzaamheid en klimaat (Vooruit).

Tips over de locatie vind je een hele week lang, elke dag om 18 uur een bericht op de sociale mediakanalen Facebook en Instagram van de gemeente.  Daarin vraagt de gemeente om een voorwerp mee te brengen naar een geheime locatie.

De tip verschijnt daarnaast ook op het groot LED-scherm dat ter hoogte van de O.L.Vrouwe-kerk in de Nieuwstraat in het centrum zal staan.

Ben je als eerste ter plaatse? Dan win je een mand vol ‘lekkers van bij ons’. 

De winnaars halen hun prijs op bij Buurtwinkel Coopsaam in het Karrenmuseum. De winkel biedt producten aan zoals biologisch vlees, honing, groenten, melk, eieren en nog veel meer.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant